Καβάλα BC – Ψυχικό 73-82: Με 5 στις 16 βολές δεν πας μακρυά…

Έχοντας τραγικά ποσοστά ευστοχίας στις ελεύθερες βολές, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας γνώρισε την ήττα από το Ψυχικό και έχασε πολλές απ' τις ελπίδες της για αποφυγή των πλέι - άουτ

 

Όταν μια ομάδα παίζει στο γήπεδο της σ’ ένα παιχνίδι όπου χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για να κατακτήσει τον στόχο της, που στην προκειμένη περίπτωση είναι να εξασφαλίσει την σωτηρία με την αποφυγή των πλέι – άουτ, και έχει μικρότερο ποσοστό ευστοχίας στις ελεύθερες βολές απ’ ότι στα τρίποντα (!!!), τότε στην κυριολεξία δεν έχει καμία ελπίδα να διεκδικήσει το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα! Αυτό ακριβώς συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας απ’ την Καβάλα BC που γνώρισε οδυνηρή ήττα από το Ψυχικό με 73-82!

31 % στις βολές, 40% στα τρίποντα!!!

Οι παίκτες του Ηλία Μωσαΐδη έχοντας το βάρος του άγχους για την κατάκτηση της νίκης, έσπασαν στην κυριολεξία τα καλάθια στις ελεύθερες βολές χάνοντας 11 στις 16 προσπάθειες, έχοντας το πρωτοφανές ποσοστό του 31% από την γραμμή της προσωπικής βολής, την ίδια ώρα που σούταραν από την γραμμή του τρίποντου με ποσοστό ευστοχίας 40% (8/20)!!! Αυτό το… «σύννεφο» για το οποίο έκανε λόγο ο προπονητής τους μετά το τέλος της αναμέτρησης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος! Οι φιλοξενούμενοι καθοδηγούμενοι μαεστρικά στον αγωνιστικό χώρο από τον Θωμά Νίκου (που έχει περάσει και την εποχή της Α1 απ’ την Καβάλα), κατάφεραν να διατηρούν συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ και όταν η Ένωση τους έφτανε ή και περνούσε μπροστά με 1 ή 2 πόντους να φέρνουν και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους, μιας και στις κρίσιμες επιθέσεις «σκότωναν» με τρίποντα των Μουράτου, Νίκου και Σμάιλαγκιτς ή με καλάθια και φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεων. Απ’ την Καβάλα αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Ετινόζα που σημείωσε 27 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ για ακόμα μια φορά ο Μάζουρτσακ ήταν πολύ καλός! Το παιχνίδι κρίθηκε στην ουσία 1,5 λεπτό πριν το τέλος με 3 τρίποντα – μαχαιριές του Νίκου (2) και του Παπανικολάου.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 18-20, 35-39, 55-54, 73-82

Καβάλα (Μωσαΐδης): Ερεβμπενάζιε 27 (3), Κελαϊδής 6 (1), Μάζουρτσακ 17 (3), Σαββίδης, Ντιαλό, Μανάκας, Κυριακού, Κουμλέλης 2, Γκέλιος 7 (1), Μούκας, Αναστασάκης 2, Σκλήβας 12.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Νίκου 13 (2), Αχής 5, Τσιότρας 2, Παπανικολάου 12 (1), Σακελλαρίου 7 (1), Βλάχος, Γιαννίκος, Σμάιλαγκιτς 18 (3), Μουράτος 17 (3), Σίνης 2, Τσιώκος 6, Χρυσός.

Ηλίας Μωσαίδης:

«Είπαμε να παίξουμε

με ‘’κόκκινα λαμπάκια’’ αλλά…»

«Με την ήττα μας αυτή χάσαμε πολλές από τις ελπίδες μας για την αποφυγή των πλέι – άουτ στην υπόθεση της παραμονής και πλέον θα πρέπει να κοιτάμε τις διαφορές στα σκορ για τα πλεονεκτήματα.  Με 11 χαμένες βολές δύσκολα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το άγχος μας επηρέασε πάρα πολύ και γι’ αυτό και εκτός των βολών χάσαμε και πολλά εύκολα καλάθια! Στην διάρκεια της εβδομάδας είχαμε πει να παίξουμε με «κόκκινα λαμπάκια» σε ότι αφορά το πάθος και την δύναμη στο παιχνίδι, αλλά όταν κάνεις το 2ο φάουλ στον αντίπαλο λίγα λεπτά πριν το τέλος του 10λεπτου δεν πας πουθενά…»!

Γιώργος Ρεμεντέλας:

«Στο τέλος μίλησε

η εμπειρία…»

«Ξέραμε ότι η Καβάλα είχε στοχοποιήσει αυτό το παιχνίδι για να το πάρει στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την σωτηρία και ότι θα πίεζε πολύ για να πάρει τη νίκη. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι που στο τέλος έγειρε προς το μέρος μας, κυρίως λόγω της εμπειρίας! Πετύχαμε τρία καθοριστικά τρίποντα με τους Νίκου και Παπανικολάου και κάπου εκεί τελείωσε ο αγώνας».