Super League – Διαιτησία: «Επιβίωσε» ο Σταύρος Μάνταλος

Παρά τις σαρωτικές αλλαγές ο Καβαλιώτης ρέφερι παρέμεινε στην λίστα των 24 ρέφερι που θα διευθύνουν τους αγώνες της Super League

Και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα «σφυρίζει» στο πρωτάθλημα της Super League Σταύρος Μάνταλος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τους μόλις 24 διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες Α’ Εθνικής. Ο Καβαλιώτης ρέφερι που πέρασε με επιτυχία τα αγωνιστικά τεστ, συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ανανεωμένης Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, ενώ αντίθετα κάποια από τα πολύ γνωστά ονόματα του χώρου, που απασχόλησαν και αγανάκτησαν ουκ ολίγες φορές τον φίλαθλο κόσμο με τις συμπεριφορές και τις διαιτησίες τους τέθηκαν εκτός, γεγονός που ερμηνεύεται από πολλούς ως δείγμα της αλλαγής «καθεστώτος» στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Απ’ ότι αποδείχτηκε η ΚΕΔ στηρίζει τον Μάνταλο, που κι αυτός είχε στο παρελθόν αμφιλεγόμενες διαιτησίες που συζητήθηκαν πολύ.

Αυτοί που κόπηκαν

Πλέον οι ελπίδες ότι επιτέλους η διαιτησία δεν θα είναι «προσηλωμένη» προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων ομάδων, είναι πολλές και βάσιμες! Εκτός κάδρου, αν και ορισμένοι απ’ αυτούς έτρεφαν ελπίδες ότι θα επιστρέψουν στην δράση, έμειναν γνωστά ονόματα όπως οι Παππάς, Δελφάκης, Μήτσιος, Λαμπρόπουλος, Βοσκάκης, Δημητρόπουλος, Σπάθας και Γιάχος, αλλά και ο περιβόητος Κύζας από την Δράμα, που κι αυτός έγραψε την δική του ιστορία (στο τελευταίο του όπως αποδείχτηκε παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο) στον ημιτελικό κυπέλλου στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό! Επίσης εκτός τέθηκαν και οι Σελίμος, Φωτιάδης, Φουκάκης, Τίκας, Πουλιμάς, Γιαννουλάκης, αλλά και ο Καβαλιώτης Κιοτζένης που ανήκει στην Ένωση της Ξάνθης. Από την άλλη μεριά τα νέα ονόματα στους πίνακες είναι που είναι επιλογή των Τριτσώνη, Κουκουλάκη και του Πορτογάλου Περέιρα είναι οι εξής: Κουτσιαύτης, Κατσικογιάννης, Σκουλάς, Σέζος, Τζήλος, Τσαμούρης, Τζοβάρας και Διαμαντόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, οι «αποκεφαλισμοί» διαιτητών ήταν τόσοι πολλοί σε αριθμό με αποτέλεσμα να απομείνουν μόνο 24 ρέφερι, που είναι η ελίτ της διαιτησίας στην χώρα μας και θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να αποκαταστήσουν το κύρος και την αίγλη της που τόσο πολύ είχε τρωθεί όλα αυτά τα χρόνια!

Εκκαθάριση και στους παρατηρητές

Η εκκαθάριση της ΚΕΔ δεν περιορίστηκε όμως μόνο στον πίνακα διαιτητών της Super League αλλά επεκτάθηκε και στους πίνακες παρατηρητών και βοηθών της ίδιας κατηγορίας. Από τον πίνακα παρατηρητών έφυγαν όλα τα μέλη της ΚΕΔ της «περιόδου Γκιρτζίκη» δηλαδή οι Γενναίος Σωμαρακάκης Γκρούτσης και Νταμπώσης.΄Επίσης εκτός πινάκων έμεινε ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ Χρ. Ζωγράφος αλλά και ονόματα όπως οι Πάνου, Χαραλαμπίδης, και Ντάκος. Από τα νέα πρόσωπα στο πίνακα παρατηρητών ξεχωρίζουν οι επιλογές των Κάκου, Ταπαντζά από την Ροδόπη και του Δαγκλή.