Εκλογές ΕΠΣ Καβάλας: Ο Μπ. Ευσταθιάδης επανασυστήνεται…

Με δελτίο τύπου που έστειλε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μπάμπης Ευσταθιάδης επιχειρεί να επανασυσταθεί στον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας, να κάνει ένα απολογισμό του έργο της διοίκησης του, να μιλήσει για τους στόχους και να επιτεθεί στην αντίπαλη πλευρά, λίγες μόνο ώρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης

Την τελευταία ημέρα της «προεκλογικής» περιόδου στην ΕΠΣ Καβάλας επέλεξε ο πρόεδρος της Μπάμπης Ευσταθιάδης να στείλει ένα μακροσκελέστατο δελτίο τύπου του συνδυασμού που ηγείται «Πολιτιστική, Αθλητική, Ποδοσφαιρική Κίνηση» στο Kavalapost. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευσταθιάδης ουδέποτε στο παρελθόν είχε αποστείλει στην εφημερίδα κάτι παρόμοιο, προκειμένου να έχουν οι αναγνώστες της την ευκαιρία να ακούσουν και την άλλη άποψη στο χώρο του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, παρά το γεγονός ότι μέχρι σ’ ένα χρονικό σημείο υπήρχαν οι σχετικές κλήσεις! Στο δελτίο τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης προσπαθεί να επανασυστηθεί προς το φίλαθλο κοινό της Καβάλας και να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτονται από την «αντιπολίτευση», την οποία αποκαλεί αυτή τη φορά ως «αντίπαλη πλευρά» και όχι ως «κάποια… ΑΝΑΣΑ» όπως έκανε σε προηγούμενες τοποθετήσεις του, και παράλληλα να παρουσιάσει το έργο που έκανε η διοίκηση του και να μιλήσει για τα σχέδια του μέλλοντος. Τέλος καλεί τους παράγοντες των σωματείων που θα συμμετέχουν στις εκλογές του Σαββάτου να αναλογιστούν ποιόν θέλουν να βρουν στη διοίκηση της ΕΠΣΚ την επόμενη μέρα των εκλογών.

«Επί 20 χρόνια στην ΕΠΣΚ»

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής: «Η αντίπαλη παράταξη επιχείρησε με ψεύδη και αοριστίες που διοχέτευε στον τύπο, να αμφισβητήσει την μεγάλη διαδρομή μου στο χώρο και να με συγκρίνει  ίσως, με άτομα της δικής τους παράταξης, που «τους αρέσει απλά το ποδόσφαιρο», όπως άλλωστε αναφέρουν και οι ίδιοι. Παρόλο λοιπόν που στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο, γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας, θα επιχειρήσω να επανασυστηθώ.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κεχρόκαμπο. Από νεαρή ηλικία μυήθηκα στο ποδόσφαιρο μέσα από το σωματείο του Άρη Κεχροκάμπου και από τότε δεν σταμάτησα ούτε μία μέρα να ασχολούμαι με αυτό. Υπήρξα παράγοντας του σωματείου Άγιος Λουκάς της Καβάλας για αρκετά χρόνια, ενώ για διάστημα 2,5 ετών διετέλεσα πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟΚ στη μεγαλειώδη πορεία της ομάδας από τη Γ’ Εθνική, προς την Super League.

Επί 20 συναπτά έτη υπηρετώ το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΚ  θητεύοντας σε διάφορες διοικητικές θέσεις με τελευταία, αυτή του προέδρου. Παράλληλα με την 20ετή θητεία μου στην ΕΠΣ Καβάλας, συμμετείχα για 12 συνολικά έτη ως μέλος σε επιτροπές της ΕΠΟ, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των εκάστοτε προέδρων της, προς το πρόσωπό μου.

Κλείνοντας την επανασύσταση μου, θέλω να τονίσω ότι όπως εγώ, έτσι και όλοι όσοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης μου και βρίσκονται δίπλα μου, είναι άνθρωποι με πολύχρονη ενεργό δράση στο ποδόσφαιρο, από διάφορες θέσεις. Άνθρωποι που μόχθησαν καθημερινά σχεδόν στα γήπεδα, τρέφουν απεριόριστη αγάπη για το άθλημα και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του.

Τα πεπραγμένα μας

Με την πλειοψηφία των υποψηφίων της παράταξης μου, ήμασταν διοίκηση στην ΕΠΣΚ τα τελευταία 4 χρόνια και φυσικά οι παράγοντες των σωματείων και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, μπορούν να μας κρίνουν από τα πεπραγμένα μας και θέλω να ξεκινήσω από αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό από όλα:

1) Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή, να ξεκαθαρίσουμε ό,τι είχε σχέση με τα οικονομικά. Προσπαθήσαμε να επιβάλουμε μια σωστή και καθαρή διαχείριση των οικονομικών πόρων. Δυστυχώς στην προσπάθεια μας αυτή, αντιμετωπίσαμε σφοδρές  αντιδράσεις, που ίσως ήταν και οι γενεσιουργές αιτίες του αντίπαλου ψηφοδελτίου, από άτομα που κινούνταν και θέλουν να συνεχίσουν να κινούνται στο προσκήνιο και τα παρασκήνια της ΕΠΣΚ. Άτομα που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν μόνο το προσωπικό τους όφελος, πολλές φορές σε βάρος των σωματείων και του ποδοσφαίρου. Δεν πτοηθήκαμε όμως, συνεχίσαμε την προσπάθεια εξυγίανσης, καταφέραμε πολλά πράγματα, που πριν από λίγα χρόνια, κανείς δεν πίστευε ίσως ότι θα γίνουν και  συνεχίζουμε, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε ποτέ και κανέναν, να καπηλεύεται το άθλημα.

2) Η αντίπαλη παράταξη, στην προσπάθεια της να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, δημιούργησε θόρυβο γύρω από το ενωσιακό γήπεδο. Έγιναν πάρα πολλές και τεράστιες προσπάθειες, για να γίνει αξιοποιήσιμο και λειτουργικό το ενωσιακό, παρά τα πάμπολλα προβλήματα που παρουσίαζε. Αρκεί μόνο να σας πω ότι ο πλαστικός τάπητας ήταν καμένος από την τοποθέτηση του και η ΕΠΟ εισέπραξε για τον λόγο αυτό, αποζημίωση από τον εργολάβο. Κατασκευάσαμε την κερκίδα και έγιναν πολλές παρεμβάσεις για την ρευματοδότηση, την λειτουργία των προβολέων και την λειτουργικότητα των αποδυτηρίων και λοιπών χώρων. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, γιατί τα προβλήματα ήταν ανυπέρβλητα, αλλά και τα κόστη διατήρησης υπέρογκα και δυσβάσταχτα για τα πενιχρά θα έλεγα πλέον, σε σχέση με το παρελθόν, έσοδα της Ένωσης. Μοιραία οδηγηθήκαμε στην επιστροφή του γηπέδου, στην ιδιοκτήτρια ποδοσφαιρική αρχή, δηλαδή την ΕΠΟ, η οποία είναι πλέον η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την τύχη του και την κατάσταση του. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα, ότι η απόδοση του γηπέδου στην ΕΠΟ, αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΚ στη σχετική συνεδρίαση. Απορώ πως εκ των υστέρων, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δηλαδή ο επικεφαλής και μέλη του αντίπαλου ψηφοδελτίου, επιχείρησαν να δημιουργήσουν αδικαιολόγητο θόρυβο γύρω από το θέμα, αναιρώντας την ίδια τους την υπογραφή, για λόγους μόνο ψηφοθηρικούς και εντυπωσιασμού.

3) Στον τομέα της διαιτησίας, κάναμε βαθιές τομές. Στη διάρκεια της δικής μας θητείας, 97 νέοι διαιτητές, ηλικίας από 16 έως 25 ετών, μπήκαν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του νομού, αποκτώντας άριστη εκπαίδευση και κατάρτιση στη σχολή διαιτησίας που δημιουργήσαμε.

4) Πιστεύω ότι ο όρος ποδοσφαιρικός πολιτισμός που αναγράφεται και στην ονομασία της παράταξης μας, διαδόθηκε και έγινε πράξη με πολλούς τρόπους. Κύρια όμως με το ενδιαφέρον που δείξαμε για την ανάπτυξη των υποδομών, που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος και για την προσέλκυση στο ποδόσφαιρο των μικρών παιδιών και την ορθή ποδοσφαιρική αγωγή τους. Στην αρχή της θητείας μας, το σύνολο των παιδιών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες ποδοσφαιρικών σωματείων στο νομό, ήταν 1.600 και σήμερα είναι 2.200 από 16 ετών και κάτω.

Το Όραμα μας

Το όραμα που έχει για το καβαλιώτικο ποδόσφαιρο η «Πολιτιστική Αθλητική Ποδοσφαιρική Κίνηση» έχει συγκεκριμένες παραμέτρους και πάνω σε αυτές θα κινηθούμε και θα επενδύσουμε, για να προχωρήσει το άθλημα πολλά ακόμη βήματα μπροστά.

       Η περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών είναι μέγιστης και πολλαπλής σημασίας. Πέρα από την καλλιέργεια του ποδοσφαιρικού πολιτισμού, δημιουργεί στρατιές ποδοσφαιρόφιλων, που έχει πλέον μεγάλη ανάγκη το άθλημα, αφού και από όσους απομακρυνθούν αργά ή γρήγορα από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση, οι περισσότεροι θα παραμείνουν κοντά του, ως παράγοντες ή έστω απλοί φίλαθλοι. Μέγιστης σημασίας όμως, είναι και η οικονομική ευεξία που δίνουν οι υποδομές και που διαχέεται και στις μεγάλες ομάδες και στις γενικότερες λειτουργίες ενός σωματείου. Μια ευεξία που θα προσπαθήσαμε να τονώσουμε με την διοργάνωση τουρνουά μικρών ηλικιών και φυσικά με όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις στο μέλλον.

       Θα μείνουμε προσηλωμένοι στην ορθή διοίκηση της Ένωσης, στην ίση και δίκαιη αντιμετώπιση των σωματείων  και στην διάφανη οικονομική διαχείριση, ενάντια σε όσους επιθυμούν την ασυδοσία.

       Στοχεύουμε στην άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση των σωματείων, ώστε να μην αντιμετωπίζουν τα μέλη των διοικήσεων τους κανένα πρόβλημα σε θέματα διοικητικά, οικονομικά, διαδικαστικά, αλλά και θέματα κανονισμών, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ή και των μεταγραφών.

       Η προηγούμενη παραγωγή και συλλογή πολύτιμων καρπών από την σχολή διαιτησίας, μας κάνει να  θεωρούμε δεδομένη τη συνέχεια της λειτουργία της και την προσπάθεια για αύξηση της παραγωγής.

       Θα προβούμε σε ενέργειες και θα διοργανώσουμε ενημερωτικές ημερίδες για την περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, παρακινώντας και τα σωματεία να δημιουργήσουν γυναικεία τμήματα.

       Έχουμε ήδη ξεκινήσει επαφές και κάναμε ενέργειες, για τις οποίες δεσμευόμαστε ότι θα ολοκληρωθούν μετά την ανανέωση της θητείας μας, για την διεξαγωγή 2ης σχολής προπονητών στη πόλη μας.

       Αφήνουμε για το τέλος το αυτονόητο. Ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτό που χαρακτηρίζει διαχρονικά την παράταξη μας και τους ανθρώπους της. Θα στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τα σωματεία – μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.

Κλείνοντας,  καλώ όλους τους παράγοντες των σωματείων να στηρίξετε με την ψήφο σας την παράταξη μας, εξασφαλίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου και το μέλλον της ΕΠΣ Καβάλας και ταυτόχρονα τοποθετώντας οριστικά στο περιθώριο, όλους αυτούς που αδιαφορούν για το άθλημα και στοχεύουν αποκλειστικά στην εκπλήρωση των όποιων προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Γνωρίζετε ότι επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό για την Ένωση και τα σωματεία – μέλη της, γιατί φυσικά αυτά αποτελούν και τα βασικά κύτταρα της. Έχουμε αποδείξει ότι δεν επιζητούμε την αυτοπροβολή, δεν μας διακατέχει η ματαιοδοξία και δεν μετράμε τη δύναμη μας με τις –ουσιαστικά κενές περιεχομένου- επιστολές στα τοπικά ΜΜΕ Αρκούμαστε στα λίγα και μεστά λόγια και επενδύουμε στην πολλή και αποδοτική δουλειά.

Αναλογιστείτε, λοιπόν, ποιον θέλετε να βρείτε στη διοίκηση της Ε.Π.Σ. Καβάλας την επόμενη μέρα των εκλογών, με ποιους θέλετε να συνεργαστείτε και ποιοι έχουν πραγματικά όρεξη και θέληση να σταθούν δίπλα σας και να σας βοηθήσουν έμπρακτα.  Εμείς δείχνουμε εμπιστοσύνη στον καβαλιώτη παράγοντα που βασική του προτεραιότητα, είναι να δει το σωματείο του να εξελίσσεται και να πρωτεύει.

Ο επικεφαλής της Πολιτιστικής Αθλητικής Ποδοσφαιρικής Κίνησης Χαράλαμπος Ευσταθιάδης

Κατάλογος Υποψηφίων

Τακτικοί: 1. Αντώνιος Αντωνίου, 2. Ιωάννης Βαμβακάς, 3. Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, 4. Χρυσόστομος Μανωλαράς, 5. Γεώργιος Μαυρουδής, 6. Δημήτριος Ξουνχιάς, 7. Εμμανουήλ Πατέρας, 8. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, 9. Αντώνιος Πρασίνης, 10. Ιωάννης Τσετίνης, 11. Νικόλαος Χωλίδης.

Αναπληρωματικοί: 1. Θεόδωρος Αλεξανδρόπουλος, 2. Ιωάννης Βασιλειάδης, 3. Κυριάκος Εμμανουηλίδης, 4. Οδυσσέας Ευδοκίου, 5. Παναγιώτης Καραντωνίου, 6. Αυγουστής Καραυγουστής, 7. Βασίλειος Κούτλας, 8. Δημήτριος Μοσχόπουλος, 9. Ανδρέας Μπλιώνης, 10. Δημοσθένης Μπόδος, 11. Μωυσής Παπαδόπουλος, 12. Ιωάννης Ρούμπας, 13. Θεόδωρος Τσαγκάλης.

Εξελεγκτική Επιτροπή (Τακτικοί): 1. Βασίλειος Βακιρτζής, 2. Κυριακή Ραφτοπούλου, 3. Πορφύριος Τονονίδης

Εξελεγκτική Επιτροπή (Αναπληρωματικοί): 1.Κωνσταντίνος Γενετίδης, 2. Παύλος Μαύρος, 3. Αργύριος Σπανίδης.