Kavala Night City Run: Το πρόγραμμα της… βραδιάς!

Πλούσιες εκδηλώσεις στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Καβάλας στις 16 Σεπτεμβρίου

Μπαίνουν σιγά – σιγά οι τελευταίες πινελιές στην προετοιμασία του 4ου  Kavala Night City Run, που θα διεξαχθεί στο κέντρο της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου! Έτσι λοιπόν έγινε γνωστό και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της βραδιάς, που εκτός από το καθιερωμένο ζέσταμα των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετέχουν, περιλαμβάνει επιδείξεις Parkour, Zumba και Πολεμικών Τεχνών καθώς και συναυλία πνευστών, τόσο στο κέντρο της διοργάνωσης που είναι η κεντρική πλατεία της Καβάλας όσο και στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Από τις 18.35 έως τις 21.35

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πριν και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων έχει ως εξής:

18.35: Επίδειξη Parkour (Team Impossible)
18.45: Zumba & u bound (Oxygen) Instructors: Δήμητρα Παπαχαραλάμπους, Ελένη Παπαγεωργίου, Πένυ Γρηγοριάδου, Παπαδόπουλος Κυριάκος, Γκίνη Κατερίνα. Πλατεία Ελευθερίας.
19.00: Martial Acts: Fit & Fight Club Martial Acts. Instructors: Δημήτρης Γαλάνης, Εύη Παντελίδου. Πλατεία Ελευθερίας.
19.15: Fasariozo: Συναυλία με κρουστά. Πλατεία Ελευθερίας.
19.35: Warm up: Athlon. Instructors: Αντιγόνη Νικολαίδου, Γιάννης Παρίδης, Λάζαρος Καρπούζης. Πλατεία Ελευθερίας.
20.00: Εκκίνηση 4ου Kavala Night City Run. Πλατεία Ελευθερίας.
20.10: Fasariozo: Συναυλία με κρουστά. Πλατεία Κανάρη.
21.15: Απονομές 5 χλμ. Πλατεία Ελευθερίας.
21.35: Απονομές 10 χλμ. Πλατεία Ελευθερίας.

Πάνε για νέο ρεκόρ

Το Kavala Night City Run, σ’ αυτά τα λίγα χρόνια που έχει εισέλθει στα αθλητικά δρώμενα της Καβαλάς, από την Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας και τους εθελοντές της, αποτελεί πλέον θεσμό και σπάει συνεχώς το ένα μετά το άλλο ρεκόρ συμμετοχών. Φέτος προβλέπεται ότι αυτοί που θα δοκιμάσουν την μοναδική εμπειρία να τρέξουν στο κέντρο της πόλης το βράδυ θα ξεπεράσουν τους 1000 και δεν θα είναι μόνο από την Καβάλα και από άλλες περιοχές της Ελλάδος αλλά και το εξωτερικό, μιας και η διοργάνωση θέλει σιγά – σιγά να αποκτήσει και διεθνή χαρακτήρα! Επίσης οι διοργανωτές θέλοντας να ζωντανέψουν ακόμα περισσότερο την πόλη θα προσπαθήσουν να κάνουν ρεκόρ και σε ότι αφορά τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τους αγώνες.

Η διαδρομή

Ο αγώνας ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας – την Πλατεία Ελευθερίας – ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας, στη συνέχεια περνούν  μπροστά από το Δημαρχείο όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου, για να κινηθούν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης παράλληλα με την ακτή «Ραψάνη». Εκεί στρίβουν και συνεχίζουν προς το πάρκο Φαλήρου, αυτοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα των 5χλμ. Οι υπόλοιποι αθλητές που θα συμμετέχουν στα 10 χλμ, θα συνεχίσουν επί της οδού Τενέδου και κατά μήκος της ακτής «Καλαμίτσα», όπου θα κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το  λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου και κάτω από το παράλιο τείχος. Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας, συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και κάτω από το ιστορικό κάστρο της Καβάλας. Στη συνέχεια  ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο της πόλης (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας,  πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας.