«Χρυσός» στους Παγκόσμιους Αγώνες Parkour ο Καβαλιώτης αθλητής Μίμης Θεοδωρίδης! [βίντεο, φωτογραφίες]

Πρώτος στον κόσμο: Ο «δικός μας» Μίμης έγραψε ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος Πρωταθλητής των Παγκόσμιων Αγώνων στο Parkour!

Δεν υπάρχει… ταβάνι που να σταματάει τον Καβαλιώτη αθλητή του Parkour, Μίμη Θεοδωρίδη και αυτό το απέδειξε και στις ΗΠΑ, στους Παγκόσμιους Αγώνες (World Games) στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Μίμης έγραψε ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος Πρωταθλητής των Παγκόσμιων Αγώνων στο Parkour! Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στον τελικό του freestyle με εξαιρετική εμφάνιση και 26 βαθμούς, μπροστά από τον καταξιωμένο Σουηδό Έλις Τόρχαλ (23 β.) και τον Βέλγο Ζερεμί Λορσινιόλ (22 β.) που συμπλήρωσαν την τριάδα των νικητών. Ο Θεοδωρίδης είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία και στον προκριματικό του αγωνίσματος, λίγες ώρες νωρίτερα.

Πρόκειται, μάλιστα, για την τρίτη συνεχόμενη διάκρισή του σε διεθνές επίπεδο, αφού είχε κάνει την αρχή πέρσι τον Σεπτέμβριο κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Parkour της Σόφιας [διαβάστε εδώ], ακολούθησε τον περασμένο Μάιο το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονπελιέ [διαβάστε εδώ], για να έρθει τώρα η κατάκτηση της κορυφής στην Αλαμπάμα.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες (World Games) διοργανώνονται κάθε τετραετία από το 1981 και περιλαμβάνουν μια σειρά από αθλήματα και αγωνίσματα που δεν αποτελούν μέρος του εκάστοτε επίσημου Ολυμπιακού προγράμματος. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση και το Parkour, το πρόγραμμα του οποίου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 με το αγώνισμα ταχύτητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Έλληνας αθλητής εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση μέσα από το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας, όπου είχε κερδίσει ένα από τα έξι εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Αγώνες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα freestyle.

Δείτε βίντεο από την απονομή και τις δηλώσεις του

*Φωτογραφίες: ego-gymnastics.gr