Καβαλα BC: Πιο εύκολα, απ’ ό,τι περίμενε…

Άνετη νίκη με 91-72 επί του Πευκοχωρίου το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό της Καλαμίτσας, με δυνατή άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση

Όταν καταφέρνεις να πετύχεις 91 πόντους σε μια ομάδα που στα μέχρι τώρα παιχνίδια της στην Β’ Εθνική έδειξε ότι διαθέτει μια πολύ σκληρή άμυνα, τότε δικαιούσαι να είσαι ευχαριστημένος τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την εμφάνιση. Ο λόγος για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας που κέρδισε το απόγευμα της Κυριακής στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας την Ευρώπη ’87 Πευκοχωρίου με 91-72 και πέτυχε την 3η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα! Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, όμως στο 1ο μέρος δεν μπόρεσε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας μιας και οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να βρίσκουν τρόπους να σκοράρουν!

Το «κλειδί» της εύκολης, έτσι αποδείχτηκε νίκης, ήταν η δυνατή και αποτελεσματική άμυνα, κάτι που δεν υπήρχε σε τέτοιο βαθμό στα προηγούμενα παιχνίδια! Το Πευκοχώρι έβρισκε «τείχος» στην επίθεση, ενώ η Καβάλα κέρδιζε σε ψυχολογία που ανέβαινε ακόμα περισσότερο και από τις πολύ καλές επιλογές στην δική της επίθεση, τόσο με τα εύστοχα σουτ όσο και κοντά στο καλάθι.

Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που ο (όλο και περισσότερος) κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο χειροκρότησε θερμά τους παίκτες της ομάδας.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 22-18, 44-38, 67-56, 91-72

Καβάλα: Ετινόζα 6, Παντόπουλος 3 (1), Μιχάλογλου 12 (3), Καπινιάρης 8 (2), Τάγαρης 4, Πλιούκας 17 (4), Αθανασιάδης 10 (1), Κουμλέλης 19 (1), Πιεβάλιτσα 5 (1), Καραθανάσης , Χονδρόπουλος , Παπάς 7.

Πευκοχώρι: Αμπατζίδης 8 (1), Τσιμπής 4, Τζουβάρας 5 (1), Μαυρίδης 8 (1), Καραμπέκης 9 (1), Μυλωνίδης 7 (1), Κιγμέτογλου 14 (1), Θεοδωρίδης 5, Δανάκης 12, Σικαλίδης.

Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Δουλέψαμε περισσότερο στην άμυνα…»

«Το τελικό σκορ δείχνει ότι η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι περιμέναμε. Σ’ αυτό το αγωνιστικό κενό που είχαμε εδώ και δύο εβδομάδες δουλέψαμε πολύ καλά! Υπήρχε και η ψυχική ανάταση μετά τα δύο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, που ήρθαν ύστερα από μεγάλη πίεση. Σ’ αυτό το διάστημα η ομάδα δούλεψε σε κάποια πράγματα που δεν είχε την δυνατότητα να το κάνει στην περίοδο της προετοιμασίας, όπου δώσαμε συνεχόμενους αγώνες κυπέλλου. Βάλαμε περισσότερες βάσεις το κομμάτι της άμυνας και αυτό νομίζω ότι φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Απ’ εκεί και πέρα απελευθερωθήκαμε και μέσα από την επίθεση. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ στο 2ο ημίχρονο και έτσι ήρθε η νίκη. Δεν θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα εύκολο πρόγραμμα. Είδαμε ότι η Γέφυρα πήγε να κάνει την έκπληξη στους Ίκαρους Σερρών. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και να δουλεύουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, χωρίς να είναι αυτό που λέω κλισέ»!

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Αγρίνιο – Χαρ. Τρικούπης 62-81
Ανατόλια – Χαλκηδόνα 90-65
Μαχητές Πεύκων – Στρατώνι 70-59
Ερμής Λαγκαδά – Φάρσαλα 59-52
Ίκαροι Σερρών – Γέφυρα 70-66
Καβάλα – Πευκοχώρι  91-72
Τιτάνες Παλ.-Ελίμεια 71-76

Η Επόμενη Αγωνιστική

Χαρίλαος Τρικούπης – Ανατόλια
Χαλκηδόνα – Μαχητές Πεύκων
Στρατώνι – Ερμής Λαγκαδά
Φάρσαλα – Ικαροι Σερρών
Γέφυρα – Τιτάνες Παλαμά
Πευκοχώρι – Ασπίδα Ξάνθης
Ελίμεια – Καβάλα