AO Καβάλας: «Καθάρισε» άνετα τη νίκη (1-3) στην Καρπερή

Με γκολ των Παπαδόπουλου, Λυμπεράκη και Βαλαβανόπουλου επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής

Με μια εξαιρετική, απ’ όλες τις απόψεις, εμφάνιση ο ΑΟΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας κερδίζοντας το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Ηράκλειας Σερρών τον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής με 3-1. Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε με αλλαγές στο βασικό του σχήμα, μιας και ήταν εκτός «μάχης» οι τιμωρημένοι Αλιατίδης και Παπαστεριανός αλλά και ο Κειτά, που είναι τιμωρημένος από τον προπονητή, ήταν σαφώς ανώτερο από τους γηπεδούχους και πήρε απόλυτα δίκαια τους 3 βαθμούς της νίκης. Είχε από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επέτρεψε στη νεοφώτιστη ομάδα της Καρπερής να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της. Η μόνη φορά που απειλήθηκε ήταν από το πέναλτι που προήλθε από λάθος της άμυνας. Απ’ εκεί και πέρα προσπαθούσε να μπει στα καρέ με σέντρες οι οποίες όμως ήταν εύκολο να αποκρουστούν…

Τα Γκολ

Ο ΑΟΚ απείλησε σοβαρά την αντίπαλη εστία με τους Βαλαβανόπουλο και Ρομπέρ στο 15ο και 28ο λεπτό, ενώ άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Παπαδόπουλο στο 30’. Στις αρχές του 2ου μέρους ο Λυμπεράκης σημείωσε το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα του ΑΟΚ με σουτ στο 48ο λεπτό, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος μείωσε στο 65’ με τον Σάκη Γκόγκα που ευστόχησε σε πέναλτι. Δέκα λεπτά αργότερα όμως η Καβάλα «καθάρισε» τη νίκη με τον Βαλαβανόπουλο που διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Συγχαρητήρια στον διαιτητή

Αξίζει να τονιστεί ότι μετά το τέλος του αγώνα η διοίκηση του ΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συνεχάρη τον διαιτητή κ. Φωτιά από την Πέλλα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Δ.Σ. του ΑΟ Καβάλα συγχαίρει τον διαιτητή του Συνδέσμου Πέλλας κ. Φωτιά και  τους βοηθούς κ. Κεσίσογλου και Δεμερτζή για την εξαιρετική τους διαιτησία στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Μ.Α. Καρπερής. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε επίσης ανάλογη εξαιρετική απόδοση και στην ήττα μας μέσα στο Παραλίμνι, και αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως έχει και την ικανότητα και την αντικειμενικότητα που χρειάζεται για ένα καλύτερο και υγιές ποδόσφαιρο».

Οι Συνθέσεις

ΜΑ Καρπερής: Μπρόκος, Παπανικολάου, Ν. Γκάλιος (52’ Χριστοφορίδης), Μάνος (60’ Χρ. Γκάλιος), Ζάντσιος, Αγγελίδης (75’ Νέδος), Νικολίτσας, Μαυρουδής (52’ Μπίντσης), Μπάρδας, Κούτλας, Γκόγκας.

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης (90’ Τσακιρίδης), Παυλίδης, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ρομπέρ (85’ Χατζηκυριάκου),  Μπλιός (75’ Θωμαϊδης), Αδαμάκης (88’ Προβατίδης), Βαλαβανόπουλος.