Γ. Φιλόσογλου: «Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»!

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας; του Δήμου Καβάλας μιλάει για το τουρνουά «Απ. Παύλος», τις εντυπώσεις των αθλητών και επισκεπτών της πόλης καθώς και για τα επόμενα φιλόδοξα σχέδια της διοργάνωσης

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Καβάλα του διεθνούς κολυμβητικού τουρνουά «Απ. Παύλος», το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής και κατά γενική ομολογία σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε όλους τους τομείς. Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου μιλώντας στο Kavala Post τόνισε με έμφαση ότι παρά τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν στην αρχή, όλα κύλησαν ομαλά και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «το εγχείρημα και η προσπάθεια όλων μας, όχι μόνο πέτυχε αλλά ξεπέρασε και τις προσδοκίες μας! Όταν διοργανώνεις κάτι τόσο μεγάλο για πρώτη φορά έχει πάντα μια ανησυχία αν θα το πετύχεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι επιφυλάξεις αυτών που θα συμμετέχουν γιατί στην ουσία πάνε σε κάτι άγνωστο. Παρ’ όλα αυτά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 600 όπως και ο κόσμος που επισκέφτηκε την πόλη μας ήταν πάρα πολύς. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και πλέον είμαστε σίγουροι ότι οι βάσεις μπήκαν για να γίνει το «Απ. Παύλος» θεσμός. Αποκτήσαμε το know how για τέτοιες διοργανώσεις και μπήκαμε για τα καλά στο χάρτη της κολύμβησης». Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι τις διοργάνωσης είπε ότι «είχαμε αγώνες πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, με αθλητές που αγωνίζονται σε Εθνικές ομάδες, με συμμετοχές σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε Ολυμπιακούς αγώνες. Σημειώθηκαν απίστευτες επιδόσεις για τα δεδομένα του κολυμβητηρίου της Καβάλας. Ιδίως την Κυριακή υπήρχε έντονος συναγωνισμός λόγω της θεσμοθέτησης ενός μικρού πριμ για τους 3 κορυφαίους και κορυφαίες του τουρνουά».

Ενθουσιασμένοι…

Σε ότι αφορά τις εντυπώσεις των αθλητών αλλά και των επισκεπτών της Καβάλας, ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι «οι παράγοντες της Ομοσπονδίας Κολύμβησης είναι ενθουσιασμένοι από τους αγώνες. Για παράδειγμα ο Γεν. Γραμματέας της ο Δημήτρης Σαρακατσάνης μου είπε προσωπικά ότι θα μου στείλει σύντομα ένα πλάνο για το πώς θα οργανωθεί ακόμα καλύτερα το επόμενο τουρνουά. Ενθουσιασμένοι ήταν και οι Τούρκοι επισκέπτες και αθλητές που έμειναν μια εβδομάδα στην Καβάλα, τόσο από την πόλη και την φιλοξενία όσο και από τους αγώνες. Υπήρχαν εκπρόσωποι δύο μεγάλων δήμων της περιφέρειας της Κωνσταντινούπολης, εκπρόσωπος της Τουρκικής κολυμβητικής Ομοσπονδίας καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Κωνσταντινούπολης. Όσο για τους δικούς μας πρωταθλητές έλεγαν τα καλύτερα για τους αγώνες και τις συνθήκες. Μου έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «στην Αθήνα μπαίνουμε με τα χειμωνιάτικα στο κολυμβητήριο, κι εδώ κυκλοφορούμε με το φανελάκι»! Χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής Καρπουζλής μου είπε ότι απ’ όλες τις διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος στην Ελλάδα θεωρεί το «Απ. Παύλος» την καλύτερη και αρτιότερη που έχει λάβει ποτέ ο ίδιος»!

Στόχος να έρθουν και Ολυμπιονίκες στην Καβάλα!

Αναφερόμενος για τα πλάνα που υπάρχουν για την επόμενη χρονιά, αποκάλυψε ότι στόχος είναι να προσκληθούν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης. «Πλέον αυτό που θέλουμε είναι να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το θετικό ξεκίνημα και να έχουμε μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση του χρόνου, όπου σκεφτόμαστε να έχουμε περισσότερες ξένες συμμετοχές, τέτοιες όμως που να κάνουν πάταγο σε ότι αφορά το επίπεδο τους, δηλαδή να έρθουν στην Καβάλα χρυσοί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ήδη από τώρα γίνονται προχωρημένες συζητήσεις με κάποιους τέτοιους αθλητές και αθλήτριες για να τους έχουμε στην Καβάλα όχι μόνο για τους αγώνες αλλά και για κάποιες ημέρες πιο πριν. Κάτι που θα αποτελέσει πόλος έλξης για τον κόσμο της κολύμβησης».

Τα άλλα κέρδη…

Κέρδος από τέτοιες διοργανώσεις και συναγωνισμό με υψηλού επιπέδου δεν έχει μόνο η Καβάλα αλλά και οι νεαροί Καβαλιώτες αθλητές που αγωνίζονται δίπλα σε μεγαθήρια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των κορυφαίων του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ Εμφιετζής και Ζουμπούρογλου έκαναν τρομερές επιδόσεις. Επίσης κέρδος είναι και η «διαφήμιση» του κολυμβητηρίου, αφού ήδη πολλοί σύλλογοι κλείνουν ημερομηνίες για να έρθουν για προετοιμασία στο κλειστό της Καβάλας. Ο ΠΑΟΚ ήδη έκλεισε για 95 άτομα την περίοδο του Πάσχα για 15 ημέρες, ενώ μέλη της Εθνικής ομάδας και ο Ολυμπιακός θα ξαναέρθουν, όπως και άλλοι σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα.