Καβάλα BC: Πήρε (71-78) το Μεσολόγγι!

Τεράστια νίκη για την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας στο ντέρμπι κορυφής με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Κέρδισε αντιπάλους και διαιτητές και πλέον βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας

Ένα τεράστιο άλμα προς την επιστροφή της στην Α2 Εθνική κατηγορία έκανε το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό του Μεσολογγίου η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας! Πήρε το ντέρμπι κορυφής με τον Χαρίλαο Τρικούπη με 71-78 και έμεινε πλέον μόνο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου του Βορρά στην Β’ Εθνική! Οι παίκτες του Ανδρέα Καραπιπερίδη με μια παλικαρίσια εμφάνιση κατάφεραν να κερδίσουν όχι μόνο την ομάδα που βρισκόταν από την αρχή της χρονιάς στην 1η θέση της βαθμολογίας και είχε την πιο σταθερή πορεία αλλά και τους διαιτητές, που όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν οι άνθρωποι της αποστολής της ομάδας μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν η χειρότερη που αντιμετώπισαν εδώ και χρόνια!!!

Μέχρι και 13 πόντους μπροστά

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα λοιπόν καθώς και στην πολύ θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 300 φίλαθλοι των γηπεδούχων που κατέκλεισαν το γυμναστήριο, η Καβάλα BC στάθηκε όρθια έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας μια τεράστια επιτυχία! Ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, φτάνοντας την διαφορά ακόμα και στους 13 πόντους στο 3ο 10λεπτο, παίζοντας καταπληκτική άμυνα και έχοντας πολλές λύσεις στην επίθεση! Θα μπορούσε μάλιστα να είχε «καθαρίσει» τη νίκη πολύ νωρίτερα, μεγαλώνοντας την διαφορά, όμως οι διαιτητές έπαιξαν τον ρόλο τους, σφυρίζοντας ανύπαρκτα φάουλ (σε επαφές παικτών), καταλογίζοντας 3 τεχνικές ποινές και στέλνοντας τους παίκτες του Μεσολογγίου συνεχώς στην γραμμή των προσωπικών βολών. Αν μάλιστα αυτοί δεν αστοχούσαν σε 13 βολές (!!!), τότε σίγουρα η ροή του αγώνα θα ήταν διαφορετική. Το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (60-60) 6 λεπτά πριν το τέλος ωστόσο μετά απ’ εκεί η Καβάλα πάτησε γκάζι και κανείς δεν μπόρεσε να την σταματήσει.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

25-27, 36-40, 50-56, 71-78

Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Διπλή νίκη»

«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα μας και τους παίκτες μας που έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και γιατί ήρθαν στην Ένωση! Τους αξίζουν πολλά μπράβο για την εμφάνιση και την προσπάθεια τους με την οποία ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια που βρήκαν μπροστά τους. Η νίκη αυτή είναι διπλή για την Καβάλα, μιας και εκτός του ότι καταφέραμε να επικρατήσουμε στο ντέρμπι κορυφής, έχουμε πλέον και το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι σε έναν από τους διεκδικητές του τίτλου»

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Χαρ. Τρικούπης-Καβάλα 71-78
Χαλκηδόνα-Ασπίς Ξάνθης 63-60
Στρατώνι-Αγρίνιο 48-69
Φάρσαλα-Ανατόλια 71-74
Ίκαροι Σερρών-Μαχητές Πεύκων 71-65
Γέφυρα-Ερμής Λαγκαδά 53-63
Πευκοχώρι-Ελίμεια 77-51
Ρεπό: Τιτάνες Παλαμά

Η Βαθμολογία

    1. Καβάλα 33
    2. Χαρ. Τρικούπης 32
    3. Ίκαροι Σερρών 32
    4. Πευκοχώρι 29
    5. Ανατόλια 29
    6. Ερμής Λαγκαδά 28
    7. Αγρίνιο 28
    8. Στρατώνι 27
    9. Μαχητές Πεύκων 26
    10. Φάρσαλα 25
    11. Γέφυρα 23
    12. Χαλκηδόνα 23
    13. Ασπίδα Ξάνθης 22
    14. ΓΣ Ελίμειας 19
    15. Τιτάνες Παλαμά 17

Η Επόμενη Αγωνιστική (20η 4/3)

Ασπίδα Ξάνθης – Χαρίλαος Τρικούπης
Αγρίνιο – Χαλκηδόνα
Ανατόλια  – Στρατώνι
Μαχητές Πεύκων – Φάρσαλα
Ερμής Λαγκαδά – Ίκαροι Σερρών
Ελίμεια  – Γέφυρα
Τιτάνες Παλαμά – Πευκοχώρι
Ρεπό η Καβάλα