Βρασίδας Ν. Περάμου: Ποιος θα ‘ρθει στη Ν. Πέραμο; Ο Μαύρος ο θεός!

Το Σάββατο (10/3) στις 8 το βράδυ στο cafe-Tsigkas στην Ν. Πέραμο ο θρύλος του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ποιος, ποιος, ποιος ο Μαύρος ο Θεός» και θα ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος του συλλόγου που τον κάλεσε στην Καβάλα

Έναν θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος, σκόρερ στην ιστορία του θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όσοι βρεθούν το Σάββατο στο καφέ Tsigkas στη Ν. Πέραμο! Ο Θωμάς Μαύρος είναι προσκεκλημένος του ΑΜΣ Βρασίδας για να παρουσιάσει το βιβλίο του, που έχει κυκλοφορήσει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο και να ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος του συλλόγου. Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής: «Ο Θωμάς Μαύρος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Με 260 γκολ σε 501 διοργανώσεις είναι ένας ζωντανός θρύλος που όλοι μας θέλουμε να γνωρίσουμε από κοντά. Ο ΑΜΣ Βρασίδας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή με τίτλο «Ποιος, ποιος, ποιος ο Μαύρος ο Θεός», το Σάββατο 10/3 στο cafe-Tsigkas στην Ν. Πέραμο στις 8 μ. μ. Στην παρουσίαση του βιβλίου του ο Θωμάς Μαύρος θα τιμηθεί και θα κηρυχθεί επίτιμο μέλος του Βρασίδα. Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους λάτρεις του ποδοσφαίρου να καλωσορίσουμε στην Ν. Πέραμο έναν από τους πιο μεγάλους σκόρερ των εποχών»!

Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν γιορτή…

Ο Θωμάς Μαύρος, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, στο βιβλίο του μιλά για τη ζωή του. Αναπολεί τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Το ξεκίνημά του στον Πανιώνιο και την «επεισοδιακή» μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Τις μέρες δόξας και διακρίσεων της ΑΕΚ του Μπάρλου. Την πορεία του στην Εθνική ανδρών. Την κατάκτηση του ασημένιου παπουτσιού και την αναγνώρισή του ως μεγάλου «κανονιέρη» των ευρωπαϊκών γηπέδων. Τη συμμετοχή στη Μικτή Ευρώπης και τη Μικτή Κόσμου. Τον «πικρό» χωρισμό από την ΑΕΚ και την επιστροφή στον Πανιώνιο. Τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύει μια εποχή όπου το κύριο μέλημα του ποδοσφαιριστή ήταν το θέαμα και η ευχαρίστηση των φιλάθλων. Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν γιορτή και κάθε Κυριακή μικροί και μεγάλοι γέμιζαν τις κερκίδες των γηπέδων για να απολαύσουν το παιχνίδι και να θαυμάσουν τα ινδάλματά τους. Η αυτοβιογραφία του Θωμά Μαύρου είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσει κάθε φίλαθλος, αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν τους ανθρώπους που, ανεξάρτητα από το ταλέντο τους, δουλεύουν σκληρά, αγωνίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια να κατακτήσουν την κορυφή, αφήνοντας με ταπεινότητα την ιστορία να μιλήσει για αυτούς.