Αστέρας: Δεν συνηθίζουμε να απειλούμε κανέναν, δεν μας το επιτρέπει το ήθος μας…

Απάντηση της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας στην ανακοίνωση του ΑΟ Σερρών για όσα έγιναν και δεν… έγιναν στο μεταξύ τους παιχνίδι του Σαββάτου στο κλειστό των Ποταμουδίων

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΟ Σερρών την επομένη του αγώνα του στην Καβάλα με τον Αστέρα, όπου κατήγγειλε τους διαιτητές αλλά και ορισμένους φιλάθλους των γηπεδούχων, δεν έμεινε αναπάντητη! Ο Αστέρας με δική του ανακοίνωση απαντάει στην ουσία στους παράγοντες του συλλόγου των Σερρών επισημαίνοντας ότι όλα αυτά που ισχυρίζονται γίνονται για να δημιουργηθεί «κλίμα» εν όψει της συνέχειας των πλέι – οφς. Επίσης αναφέρει ότι οι φιλοξενούμενοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο αγωνιζόταν στα όρια του αντιαθλητικού και προφανώς γι’ αυτό τιμωρούνταν από τους διαιτητές, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση από τους παίκτες του ΑΟΣ, την ώρα που στην εξέδρα οι παράγοντες των δύο σωματείων καθόταν μαζί στις εξέδρες χωρίς πρόβλημα! Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του Αστέρα επισημαίνεται με έμφαση δεν συνηθίζει να απειλεί κανέναν γιατί κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το ήθος του σωματείου.

«Προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα…»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Καβάλας αναφέρει τα εξής: «Κάθε σκεπτόμενος αναγνώστης φίλος του μπάσκετ, ανατρέχοντας διαχρονικά στις αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας θα διαπιστώσει ότι τακτική μας είναι να μην σχολιάζουμε. Δεν μπορούμε όμως να μένουμε αδιάφοροι σε εξωαθλητικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις που πιστεύουμε ότι σκοπό έχουν να δημιουργήσουν «κλίμα» για τη συνέχεια των play offs. Η ομάδα μας με νεαρούς αθλητές των ακαδημιών μας, πέτυχε αγωνιστικά μια δίκαιη και καθαρή νίκη επί του ΑO Σερρών. Ανταπεξήλθε στο «πολύ σκληρό έως τα όρια του αντιαθλητικού» παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Οι συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, μπαίνοντας συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, με αποκορύφωμα την επίθεση δύο παικτών της ομάδας των Σερρών στους διαιτητές, τραβώντας και κόβοντας το κορδόνι της σφυρίχτρας του ενός και βρίζοντάς τους, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη των διοικήσεων και των δύο συλλόγων καθώς και οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας καθόταν ανάμεσα σε γονείς αθλητών μας και φίλους της ομάδας μας χωρίς να συμβεί το παραμικρό, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους αγώνες των ομάδων μας. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλό μας και ιδίως όταν τον φιλοξενούμε. Σεβόμαστε την ιστορία του ΑΟ Σερρών, αλλά και ο Αστέρας γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του και δεν συνηθίζουμε να απειλούμε κανέναν γιατί δεν το επιτρέπει το ήθος μας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε το επόμενο παιχνίδι των play offs στις Σέρρες να διεξαχθεί μέσα σε αθλητικά πλαίσια και να κερδίσει ο καλύτερος»!

Η πλευρά του ΑΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη του αγώνα των Ποταμουδίων, που έληξε με 89-70 υπέρ του Αστέρα ο ΑΟ Σερρών με την αιχμηρή ανακοίνωση κάνει λόγο για ημέρα ντροπής και επιτέθηκε κατά των διαιτητών διαιτητές λέγοντας ότι έκαναν ότι μπορούσαν για να ηττηθεί αλλά και να εξοντωθεί η ομάδα τους, ενώ αναφέρονται σε κάποιους φιλάθλους της Καβάλας αποκαλώντας τους… κάφρους. Λόγω αυτής της συμπεριφοράς, δύο δελτία παικτών τους κρατήθηκαν από τους διαιτητές που αναγκάστηκαν μάλιστα να καλέσουν την αστυνομία για να συνεχιστεί ο αγώνας, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι από το… μένος τους δεν γλύτωσαν οι νιπτήρες των αποδυτηρίων τους!