Καβάλα BC: Μπορεί να πάρει τίτλο, μπορεί όμως να μείνει 3η …

Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής που μπορούν να φέρουν την Ένωση από πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου, έως εκτός ανόδου στην Α2

Απ’ την στιγμή που ολοκληρώθηκε η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει πλέον σε ότι αφορά τα σενάρια για την τύχη της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας και τον στόχο της επανόδου στην Α2 Εθνική. Η Ένωση λοιπόν μπορεί να τερματίσει από την 1η έως και την 3η θέση της βαθμολογίας! Δηλαδή μπορεί να πάρει ακόμα και τον τίτλο του πρωταθλητή, μπορεί να τερματίσει στην 2η θέση, αλλά μπορεί να μείνει και εκτός ανόδου, καταλαμβάνοντας την 3η θέση!

Αν κερδίσει παίρνει τον τίτλο

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα στις Σέρρες, κάτι που σημαίνει ότι όλα είναι στο χέρι της! Αν καταφέρει να κερδίσει, όχι μόνο θα πάρει την άνοδο αλλά θα πάρει και το πρωτάθλημα, μιας και ο Χαρ. Τρικούπης που έχασε στη Γέφυρα (που εξασφάλισε την σωτηρία της) θα έχει ρεπό στην τελευταία αγωνιστική και άρα δεν θα πάρει κανένα βαθμό και θα μείνει στους 50. Αν λοιπόν η Ένωση που έχει 48 βαθμούς, κερδίσει στους Ικάρους θα φτάσει και αυτή στους 50 και θα ευνοηθεί στην ισοβαθμία μιας και έχει κερδίσει την ομάδα του Μεσολογγίου δύο φορές!

Αν όμως χάσει…

Αν όμως δεν τα καταφέρει και ηττηθεί, τότε αρχίζουν τα… προβλήματα και οι ματιές στο γήπεδο της Χαλκηδόνας όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί το Πευκοχώρι! Σε περίπτωση ήττας λοιπόν από τους Ικάρους και με νίκη της ομάδας της Χαλκιδικής στην Χαλκηδόνα, θα δημιουργηθεί 3πλη ισοβαθμία, ανάμεσα σε Καβάλα, Ίκαρους και Πευκοχώρι, με την οποία η Ένωση δεν ευνοείται και θα τερματίσει στην 3η θέση. Δεύτερη θα είναι η ομάδα των Σερρών και τέταρτο το Πευκοχώρι, στην περίπτωση που νικήσει στην Χαλκηδόνα! Κάτι τέτοιο όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι της συγκεκριμένης αναμέτρησης θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία. Αν χάσουν θα σωθεί η Ασπίδα Ξάνθης, αν και εφ’ όσον με την σειρά της νικήσει στον Ερμή Λαγκαδά!

Το πλεονέκτημα +8

Το πλεονέκτημα +8 με τους Ίκαρους Σερρών (από τη νίκη στην Καβάλα στον 1ο γύρο) μόνο σε περίπτωση που υπάρξει 2πλη ισοβαθμία, δηλαδή χάσει το Πευκοχώρι και ηττηθεί η Καβάλα στις Σέρρες, μπορεί να… ενεργοποιηθεί. Τότε (ήττα του Πευκοχωρίου) ακόμα και με ήττα της Καβάλας με 7 πόντους διαφορά παίρνει την άνοδο καταλαμβάνοντας την 2η θέση της βαθμολογίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Χαλκιδικής έχει ως «ταβάνι» την 3η θέση, αφού σε κανένα σενάριο δεν μπορεί να ανεβεί στην 2η! Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι την Κυριακή τα γήπεδα των Σερρών και της Χαλκηδόνας θα είναι σε… on line επικοινωνία για να γνωρίζουν οι 3 «μονομάχοι» που ακριβώς βρίσκονται…

Σειρά προτεραιότητας στην δωρεάν εκδρομή

Εν όψει αυτού του τελικού λοιπόν η Ένωση θέλει να έχει κόσμο στο πλευρό της και γι’ αυτό διοργανώνει δωρεάν εκδρομή. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους μιας και οι θέσεις στο ένα λεωφορείο που θα δρομολογηθεί είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας έχει ως εξής: «Η Διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ανακοινώνει ότι η μεταφορά των φιλάθλων μας στις Σέρρες για τον αγώνα με τους Ικάρους Σερρών είναι εντελώς δωρεάν! Το αντίτιμό του εισιτηρίου για την είσοδο στο γήπεδο των Σερρών είναι 5 ευρώ. Αναχώρηση από ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» Κυριακή 20/5 ώρα 13.30. Οι εγγραφές άρχισαν και θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη 16/5. Όσοι Φίλαθλοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Γραφεία του Συλλόγου στην Καλαμίτσα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ώρες λειτουργίας Γραφείων: Δευτέρα – Παρασκευή 10.30 – 12.30. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 2510 232422. Κινητό: 6932 918193 κ. Σωτήρη Βεζερτζή».