Αστέρας Καβάλας: Στη 2η θέση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αλλά στην ουσία στην… πρώτη

Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη στις Σέρρες επί των Ικάρων με 64-65 στην παράταση εδραίωσε την ομάδα του Νίκου Πενταζίδη στη 2η θέση, που στην ουσία είναι πρώτη μιας και η Ένωση που είναι στην κορυφή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα playoff

Σπουδαίο νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα του Αστέρας με 64-65 στην παράταση, στον αγώνα που διεξήχθη την Κυριακή 28/01/24 με αντίπαλο τους Ικάρους στις Σέρρες!

Έτσι το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου η οποία λογίζεται σαν πρώτη αφού η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης που είναι αυτή τη στιγμή πρώτη δε έχει δικαίωμα συμμετοχής στα playoff!

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό στην εξέλιξή του αφού το μουδιασμένο ξεκίνημα του Αστέρα έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα των Ικάρων να προηγηθεί ακόμα και με 14 πόντους και να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα (41-29 σκορ 1ου ημιχρόνου)! Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα της Καβάλας εμφανίστηκε μεταμορφωμένη και αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση που δημιουργήθηκε και παίζοντας με πάθος σε άμυνα και επίθεση κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κάνει την ανατροπή, δεχόμενη μόνο 19 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο,  φτάνοντας να έχει προβάδισμα στο σκορ με έναν πόντο 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και με την μπάλα στην κατοχή της! Μια βεβιασμένη όμως ενέργεια μπάλα βρέθηκε στην κατοχή της αντίπαλης ομάδας, η οποία επιχείρησε μακρινό τρίποντο 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη και κέρδισε φάουλ;;; Ο αθλητής των Ικάρων ευστόχησε στην μια από τις 3 βολές και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!
Εκεί ο Αστέρας συνεχίζοντας να παίζει δυνατή άμυνα επικράτησε με επιμέρους σκορ 4-5 (!!!) και κατέκτησε τη νίκη με 64-65!
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν για την επίτευξη της νίκης!

Δεκάλεπτα – Πόντοι

21-15, 41-29. 51-49, 60-60, Παράταση 64-65(Τελικό)
Ίκαροι Σερρών (Ποργιόπουλος): Δαγκούλας 1, Λαδιάς, Βατζήκας 9 (1), Λουλούδης 11 (2), Μηνάς 2, Καραλίβανος, Λόγυρος 21 (4), Γούνας 1, Χασάπης 1, Καρανικολίδης, Γιαννάτος 10, Κωνσταντινίδης 8.
Αστέρας Καβάλας (Πενταζίδης): Σχοινάκης 14 (3), Σαμαράς 5 (1), Μπόζης 3 (1), Ιωαννίδης 7 (1), Νικολά, Μάρκου 14 (3), Μαυρίδης, Κουμλέλης 20, Χαριζάνης 2, Καβαργύρης, Μαυρίδης, Γιουρούκης.