Έτρεξαν «στα βήματα του Απ. Παύλου»… [φωτογραφίες]

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης στους άνδρες και η Μιλένα Βέλκοβα στις γυναίκες ξεχώρισαν στον φετινό 13ο διεθνή ημιμαραθώνιο 21 χιλ. από την Καβάλα στη Λυδία

Περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλήτριες έτρεξαν το πρωί της Κυριακής (20/5) «Στα βήματα του Απ. Παύλου», από την Καβάλα μέχρι το βαφτιστήριο της Λυδίας, στο πλαίσιο του διεθνή αγώνα που διοργανώνει ο ΣΕΒΑΣ Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, όπου πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Νικολαίδης.

Η διοργάνωση που από φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από τις σχετικές ενέργειες του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος παραβρέθηκε στον τερματισμό των αθλητών, πραγματοποιήθηκε φέτος για 13 συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί θεσμό στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής αλλά και της Βορείου Ελλάδος γενικότερα.

Η αυθεντική διαδρομή του Απ. Παύλου

Οι αθλητές που θέλησαν να τρέξουν σ’ αυτό τον ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων, ξεκίνησαν από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ακολούθησαν την αυθεντική διαδρομή του Αποστόλου Παύλου επί της Αρχαίας Εγνατίας οδού. Με εκκίνηση το σημείο της άφιξής του Αποστόλου Παύλου στο λιμάνι της Καβάλας έτρεξαν πάνω στην Αρχαία Εγνατία Οδό, συνέχισαν μέσα από φυσικές ομορφιές και οικισμούς της περιοχής για να διέσχισαν το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO, την Αρχαία πόλη των Φιλίππων και τερμάτισαν, με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, στα ιερά νερά του Ζυγάκτη ποταμού, όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή, η Λυδία.

Η διαδρομή

Συγκεκριμένα η διαδρομή των αθλητών ήταν η εξής: Άγιος Νικόλαος – Ερυθρού Σταυρού – Κόμβος Φαλήρου – Χρυσοστόμου Σμύρνης – Φιλαδελφείας – Περγάμου – Γρανικού – Δημοσθένους – Εγνατίας – Μακεδονίας – Αρχαία Εγνατία Οδός – Ιερά Μονή Αγίου Σίλα – μέσω Εθνικής οδού – Σταυρός – Αμυγδαλεώνας – Κρηνίδες – Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Λυδία – Τερματισμός.

Ο σκοπός του αγώνα ήταν να τιμηθεί ο Απόστολος των Εθνών Παύλος και το γεγονός της άφιξης του στην Καβάλα ως πρώτο σταθμό της Αποστολικής του διαδρομής επί Ευρωπαϊκού εδάφους σε συνδυασμό με έναν αθλητικό αγώνα δρόμου.

Τα αποτελέσματα

Σε ότι αφορά τους νικητές των αγώνων, επρόκειτο για γνωστούς αθλητές που έχουν διακριθεί και στις προηγούμενες διοργανώσεις. Στους άνδρες πρώτος έκοψε το νήμα ο Δημήτρης Νικολαίδης και στις γυναίκες οι Μιλένα Βέλκοβα! Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες έχουν ως εξής:

Γυναίκες:
(30 – 34 ετών):  Δήμητρα Ζλάτκου
(35 – 39 ετών):  Μιλένα Βέλκοβα
(40 – 44 ετών): Μαρία Θεοδωράκη
(45 – 49 ετών): Ματίνα Πρασάκη
(50 – 54 ετών): Ευγενία Κετικίδου
(55 – 59 ετών): Βασιλική Παυλοπούλου

Άνδρες:
(Έως 34 ετών) : Νίκος Λαφτσίδης
(35 – 39 ετών): Γιάννης Χατζησάββας
(40 – 44 ετών): Παντελής Τσεβδάρης
(45 – 49 ετών): Δημήτρης Νικολαϊδης
(50 – 54 ετών): Νίκος Φούκας
(55 – 59 ετών): Παναγιώτης Μαντζουράνης
(60 – 64 ετών): Παναγιώτης Αγγελόπουλος
(65 – 69 ετών): Γιάννης Βλάχος
(70 – 75 ετών): Μουτίδης