5ο Kavala Night City Run: Απογείωσε την πόλη! [Φωτογραφίες]

Και φέτος ρεκόρ συμμετοχών με 1300 αθλητές που δημιούργησαν ένα ανθρώπινο ποτάμι, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο κέντρο της Καβάλας

Ήταν καλύτερο, εντυπωσιακότερο και μαζικότερο από κάθε άλλη χρονιά! Φώτισε την πόλη, της χάρισε ζωντάνια, την έβαλε σε κίνηση και την γέμισε με όμορφες εικόνες! Ο λόγος για το 5ο Kavala Night City Run που όπως αναμενόταν, από το ενδιαφέρον του κόσμου όλη την προηγούμενη εβδομάδα (αλλά και τις τελευταίες ώρες πριν από την εκκίνηση) έσπασε το περσινό ρεκόρ των 1100 συμμετοχών! Για την ακρίβεια το συνέτριψε, μιας και ο ακριβής αριθμός των αθλητών – τριών που πήγαν στην εκκίνηση ήταν 1292!!! Ή καλύτερα όσων πήραν μπλουζάκια και στο τέλος μετάλλια, μιας και υπολογίζεται ότι πήραν μέρος στον αγώνα περισσότεροι από 1300!

Φωτο From Above

Ο νυχτερινός αγώνας της Καβάλας, δεν είναι πλέον ένα αθλητικό γεγονός που αφορά την πόλη και τις γύρω περιοχές. Είναι ένα ραντεβού όλης της Ελλάδας αλλά και των γειτονικών χωρών! Είναι μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού στην οποία συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, τρέχοντας στους δρόμους της πόλης δημιουργώντας ένα ανθρώπινο ποτάμι και αφήνοντας υποσχέσεις για μια ακόμα καλύτερη και μαζικότερη διοργάνωση το 2019!

Από νωρίς στην κεντρική πλατεία της Καβάλας άρχισαν να μαζεύονται οι αθλητές και όσοι ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή την τελευταία στιγμή, στην γραμματεία που ήταν ανοιχτή μέχρι τις 7 το απόγευμα και ήταν ξεκάθαρο ότι η… λαοθάλασσα θα ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά! Όσο περνούσε η ώρα ο χώρος κατακλυζόταν από όλους όσους ήθελαν να κάνουν ζέσταμα με τους γυμναστές που έδιναν τον ρυθμό και τους… κλασικούς Fasariozo που «έντυσαν» με μουσική την εκδήλωση.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για «ταβάνι» συμμετοχών 1200 ξεπεράστηκαν γρήγορα, ωστόσο όλοι αυτοί που πήραν μέρος στον αγώνα, πέραν του συγκεκριμένου αριθμού δεν ήταν δυνατόν να πάρουν μπλουζάκι και μετάλλιο συμμετοχής, μιας και είχαν εξαντληθεί. Οι διοργανωτές όμως σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσαν θα τους τα στείλουν στο άμεσο μέλλον. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Λόγω της απρόβλεπτα μεγάλης προσέλευσης, ξεπεράστηκε το όριο των 1200 συμμετοχών που όριζε η προκήρυξη. Η διοργάνωση σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να στερήσει το δικαίωμα της συμμετοχής στους υπόλοιπους αθλητές. Κατά συνέπεια ορισμένοι δεν πήραν μπλουζάκι ή μετάλλιο συμμετοχής. Έχουμε κρατήσει τηλέφωνα και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την παράδοση τους».

Πρώτοι ξεκίνησαν οι αθλητές των 10 χιλιομέτρων και λίγη ώρα αργότερα αυτοί των 5 χιλ. σε μια διαδρομή, που οι εθελοντές και η τροχαία φρόντισαν να είναι όσο το δυνατόν ασφαλής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και τα μέλη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας που απέδειξαν ότι για ακόμα μια φορά ότι μια πολύ καλή ιδέα, όταν υλοποιείται από ανθρώπους με μεράκι και όρεξη μπορεί στην κυριολεξία να απογειώσει την πόλη!

Αν και όλοι όσοι συμμετείχαν στην γιορτή της ΛΦΚ και του δήμου Καβάλας ήταν νικητές, υπήρχαν και αυτοί που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στους δύο αγώνες. Οι πρώτες εξάδες στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων είχαν ως εξής:

5 Χιλιόμετρα

  1. Γιώργος Στερνιώτης (20.22)
  2. Μιχάλης Πασαλίδης (20.24)
  3. Πολυχρόνης Μυλωνας (20.46)
  4. Κωνσταντίνος Τζάκης (20.58)
  5. Απόστολος Ψαλίδας (21.33)
  6. Κωνσταντίνος Κατσαμακίδης (22.14)

10 Χιλιόμετρα

  1. Παύλος Σαρρίδης (35.55)
  2. Αιμίλιος Εμινίδης (36.42)
  3. Δημήτριος Νικολαίδης (36.50)
  4. Σάκης Στημονιάρης (37.01)
  5. Ιωάννης Τουρουσιάν (37.05)
  6. Δημήτριος Βογιατζής (37.11)

Ο δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του μετά το τέλος του αγώνα δίνει συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και γέμισαν την πλατεία και τους δρόμους της πόλης και ανανεώνει το ραντεβού για το 2019. «Το 5ο Kavala Night City Run ανήκει πια στην ιστορία. Ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετοχών, αφού έφθασε τις 1.300, αριθμό ρεκόρ, ενώ η εικόνα της κατάμεστης πλατείας έδωσε παλμό και ζωντάνια στην πόλη μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσους συμμετείχαν, καθώς και σε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Ραντεβού το 2019, ακόμη περισσότεροι»!!!