Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ: Draft, «νατουραλιζέ» και ελάχιστος χρόνος συμμετοχής…

Νέοι κανόνες στον επιτυχημένο αθλητικό θεσμό του δήμου Καβάλας με στόχο την διατήρηση του υψηλού επιπέδου και την αποφυγή της... «επαγγελματοποίησης»

Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, η τεχνική επιτροπή του Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ του Δήμου Καβάλας, έκανε γνωστούς του όρους του «παιχνιδιού» που θα ισχύουν από την φετινή, 4η συνεχόμενη, χρονιά στον επιτυχημένο θεσμό. Όπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα πέρσι δεν ολοκληρώθηκε λόγω των θλιβερών επεισοδίων που έγιναν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, και έτσι φέτος οι διοργανωτές αποφάσισαν να είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε ζητήματα πειθαρχίας.

Λόγω όμως και των πολλών ανακατατάξεων και αλλαγών στις συνθέσεις των ομάδων, αλλά και της ανάγκης να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο που υπήρχε στις προηγούμενες διοργανώσεις, μπαίνουν πλέον στο πρωτάθλημα και αρκετοί νέοι κανόνες, που περιγράφονται στις αποφάσεις της τεχνικής επιτροπής του πρωταθλήματος.

Στην ανακοίνωση αυτή αρχικά επισημαίνονται αναλυτικά οι 7 λόγοι που οδήγησαν στις αλλαγές και είναι οι εξής:

1) την μειωμένη δήλωση συμμετοχών στο εφετινό πρωτάθλημα.

2) την ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού μεταξύ όλων των ομάδων.

3) την προσπάθεια «επαγγελματοποίησης» του πρωταθλήματος από ορισμένες ομάδες.

4) την ανάγκη παροχής δυνατότητας συμμετοχής σε όλους όσους το επιθυμούν.

5) την ανάγκη παροχής δυνατότητας συμμετοχής για ικανό αγωνιστικό χρόνο σε όλους τους αθλούμενους των ομάδων, και κυρίως

6) την διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου πνεύματος «ευ αγωνίζεσθαι».

7) τις προτάσεις των ομάδων που έγιναν μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος.

Οι αλλαγές…

Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν, αποφάσισε τα παρακάτω:

1) Να επιδιώξει τη συγχώνευση των ομάδων που αποσύρθηκαν είτε μεταξύ τους είτε μεταξύ των εχουσών ήδη δηλώσει συμμετοχή και συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα με περιορισμένο αριθμό αθλούμενων.

2) Τη δημιουργία λίστας draft για αθλούμενους που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους και επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα («νατουραλιζέ»). Οι ασθενέστερες ομάδες του πρωταθλήματος θα μπορούν να επιλέξουν πρώτες από την κατηγορία των αθλουμένων αυτών.

3) Οι «νατουραλιζέ» αθλούμενοι που συμμετείχαν στο προηγούμενο πρωτάθλημα έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στις ομάδες τους εφόσον κι αυτές το επιθυμούν. Οι «νατουραλιζέ» αθλούμενοι που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στις περσινές τους ομάδες ή «αποδεσμεύονται» από αυτές και θέλουν να συμμετέχουν στο εφετινό πρωτάθλημα θα συμπεριληφθούν στη λίστα draft.

4) Οι «νατουραλιζέ» αθλούμενοι των ομάδων που δεν δήλωσαν εφέτος συμμετοχή θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στην ομάδα που θα προκύψει από τη συγχώνευση της περσινής τους ομάδας, μέχρι να συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός «νατουραλιζέ». Οι υπόλοιποι θα συμπεριληφθούν στη λίστα draft.

5) Να εξετάσει τη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα των ομάδων που δεν έχουν προσδιορισμένη επαγγελματική βάση και ως εκ τούτου δημιουργούν προβλήματα στον ανταγωνισμό.

6) Την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των αθλούμενων για τουλάχιστον οκτώ λεπτά σε κάθε αγώνα, σε μία ή σε δύο περιόδους.

7) Την καθιέρωση Γυμνασίαρχου σε κάθε αγώνα, από τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής, ο οποίος θα έχει την ευθύνη ελέγχου του πνεύματος «ευ αγωνίζεσθαι» και δυνατότητα διακοπής ενός αγώνα, εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν.

8) Την αυστηροποίηση των ποινών σε αθλούμενους που παρεκτρέπονται.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εργασιακό Πρωτάθλημα βάση των αποφάσεων της Τεχνικής Επιτροπής, παρακαλούμε να δηλώσουν ενδιαφέρον έως την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στη Δ/νση Αθλητισμού και Παιδείας της «Δημωφέλεια», ηλεκτρονικά: [email protected] ή τηλ/φαξ: 2510-247350 ή σε προσωπικό μήνυμα στο fb: Αθανάσιος Παπανικολάου.