Ολυμπιακός Καβάλας: Καταθέτει ένσταση για την 5η αλλαγή της Ν. Περάμου

Ανακοίνωση της ομάδας της Α' ΕΠΣΚ που περιγράφει τις συνθήκες που συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό αλλά και τις κινήσεις που θα κάνει απ' εδώ και πέρα

Την απόφαση της να υποβάλει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή στον αγώνα με τον Βρασίδα Ν. Περάμου, έκανε γνωστή με ανακοίνωση της, που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής 4/11, η ομάδα του Ολυμπιακού Καβάλας. Όπως είναι γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Κωτσάλου η ομάδα της Καβάλας υποδέχτηκε το συγκρότημα της Ν. Περάμου και γνώρισε την ήττα με 1-4! Εκεί λοιπόν σημειώθηκε ένα πολύ ασυνήθιστο και σπάνιο περιστατικό, με τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν 5 αλλαγές παικτών. Συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων χρησιμοποιήθηκε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής για ελάχιστο μεν χρονικό διάστημα, γεγονός που αποδίδεται σε λάθος… μέτρημα των αλλαγών τόσο από την πλευρά των υπευθύνων του Βρασίδα, όσο και από τους διαιτητές!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Καβάλας, το λάθος επισημάνθηκε στον 1ο βοηθό της αναμέτρησης, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι διαιτητές (σ. σ. που είναι σίγουρο ότι θα τιμωρηθούν γι’ αυτήν την παράλειψη τους από την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΚ) δεν θέλησαν αρχικά να σημειώσουν την αλλαγή στο φύλλο αγώνα! Η σημείωση όμως έγινε τελικά, στο χώρο που υπάρχουν οι παρατηρήσεις, και έτσι πλέον όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…

Παράβαση του άρθρου 23 του ΚΑΠ

Η παράβαση που σημειώθηκε (και εκτός των άλλων αποδεικνύεται και από το βίντεο του αγώνα) εμπίπτει στο άρθρο 23 του ΚΑΠ για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή και αν όντως τιμωρηθεί η ομάδα, κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει τον αγώνα με 3-0, αλλά και να της επιβληθεί επιπλέον ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών!

«Στο όνομα της νομιμότητας…»

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Καβάλας αναφέρει τα εξής:

«Εχθές στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο γήπεδο Κωτσάλου, στα πλαίσια της αναμέτρησης Ολυμπιακός Καβάλας – Βρασίδας Νέας Περάμου για την 6η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας, αντικρίσαμε κάτι σπάνιο.

Η φιλοξενούμενη ομάδα λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90′ πραγματοποίησε 5η αλλαγή (!) (επιτρέπονται 4 βάση του ΚΑΠ) χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση είτε από τον πάγκο της ομάδας, είτε από την διαιτητική τριάδα. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής που εισήλθε αγωνίστηκε για λίγα λεπτά μέχρι ο πρόεδρος της ομάδας μας, να πλησιάσει τον Α’ βοηθό και να του αναφέρει πως: «αυτό που έγινε ήταν παράνομο και εσείς συνεχίζετε κανονικά τον αγώνα».

Μετά την λήξη του αγώνα είδαμε προς έκπληξη μας πως η 5η αλλαγή δεν είχε γραφτεί πουθενά στο φύλλο αγώνος, ούτε ως παρατήρηση διαιτητή, επιμείναμε ότι πρέπει να γράψουν την αλήθεια, ενώ υπήρχε και κάμερα στο γήπεδο η οποία κατέγραψε την παραπάνω παράβαση.

Εμείς ως Ολυμπιακός Καβάλας οφείλουμε στο όνομα της νομιμότητας και της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων και των αναμετρήσεων όπως αυτές προβλέπονται στον ΚΑΠ, να υποβάλουμε ένσταση για την εν λόγω αναμέτρηση και ταυτόχρονα απαιτούμε το σεβασμό όλων, διαιτητών και ομάδων.

Εμπιστευόμαστε την ΕΠΣΚ και αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα, επιτελώντας το καθήκον τους με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό προς το άθλημα, όπως αυτό απαιτείται βάση του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου».