Energean Kavala BC: «Ήττα» για την Ένωση και το… γήπεδο! [Φωτογραφίες]

Απογοητευτική εικόνα στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τόσο από την ομάδα, που ηττήθηκε κατά κράτος από τον Ιωνικό Νικαίας με 50-78, όσο και από το γήπεδο που έμπαζε νερά από παντού, λόγω της βροχής

Μια από τις πιο βαριές και οδυνηρές ήττες των τελευταίων ετών γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, χάνοντας από τον Ιωνικό Νικαίας με 50-78! Οι 28 πόντοι διαφοράς στο τελικό σκορ περιγράφει την εικόνα της αναμέτρησης και ειδικά αυτή του 2ου ημιχρόνου όπου πέτυχε 22 πόντους και 41! Οι φιλοξενούμενοι με νέα τεχνική ηγεσία στον πάγκο της και θέλοντας να ξορκίσουν την ήττα από την Αγιά την προηγούμενη αγωνιστική, τα έδωσαν όλα και πήραν με άνεση αυτή που ήθελαν, «πυροβολώντας» κατά… ριπάς από την γραμμή του τρίποντου και κάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις «πάρτυ» κάτω από την ρακέτα! Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν η Καβάλα δύσκολα θα μπορούσε να αποφύγει την συντριβή! Οι τραυματισμοί του Καμάρα και του Κουμλέλη είναι ξεκάθαρο ότι αποσυντόνισε την ομάδα, ενώ από τις νέες προσθήκες, ο Χουχούμης προσπάθησε αρκετά, ενώ ο Γκαμπερόνι ήταν εμφανώς «έξω από τα νερά» του και είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής!

«Πατέντες» για την… βροχή

Δυστυχώς όμως η ήττα αυτή δεν ήταν η μοναδική στο «Αλ. Δήμογλου». Υπήρχε και μια άλλη, εξίσου οδυνηρή! Το θέαμα με τους ανθρώπους της ομάδας και του γηπέδου να προσπαθούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις από τις τρύπες της οροφής προκειμένου να μην γεμίσει ο αγωνιστικός χώρος με νερό της βροχής (που έπεφτε ακατάπαυστα την ώρα του αγώνα) ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό! Χρησιμοποιήθηκαν «πατέντες» με μουσαμάδες που κρεμάστηκαν σε αρκετά μέτρα ύψος πάνω απ’ το παρκέ, ενώ το αποκορύφωμα ήταν η «επιστράτευση» του νεαρού αθλητή της Ένωσης Κώστα Μπανάσα που έμπαινε στο παρκέ με μια πετσέτα (ένα μέτρο μπροστά από τον πάγκο της ομάδας) όποτε η μπάλα παιζόταν στο άλλο μισό του γηπέδου για να σκουπίσει το νερό και αποσύρονταν όταν το παιχνίδι «επέστρεφε» στην μεριά του πάγκου της Καβάλας.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 15-24, 28-37, 42-57, 50-78.

Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 6, Χουχούμης 12 (2), Παπαζούδης, Ναούμης 6 (1), Προδρόμου 8, Τυρεκίδης, Πιεβάλιτσα, Φλιάτης 1, Σκλήβας 3, Παπάς 2, Σταματογιάννης 10 (2), Γκαμπερόνι 2.

Ιωνικός Ν. (Παπαδάκης): Βασιλόπουλος 3 (1), Δημητριάδης 4, Καράμπουλας 12, Μπατής 1, Πετροδημόπουλος, Μιλεντίγεβιτς 3 (1), Κομποδιέτας 3 (1), Κατούφας 4, Παπαδόπουλος, Σαχπατζίδης 8, Κανονίδης 20 (1), Τσαγκαράκης 20 (4).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 6ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Ηρακλής-Πευκοχώρι 83-60
Ιπποκράτης Κω-Καστοριά 72-79
Εθνικός Πειραιά-Καρδίτσα 69-84
Ψυχικό-Ερμής Αγιάς 98-76
Κόροιβος Αμαλιάδας-Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου 81-60
Διαγόρας Δρυοπιδέων-Απόλλων Πατρών 87-77
Καβάλα-Ιωνικός Νικαίας 50-78
Αμύντας-Μαρούσι (28/11 – 19:00).