Energean Kavala BC: Το κακό παράγινε… Ήττα με κατεβασμένα χέρια στην Αμαλιάδα [Φωτογραφίες]

Υπό τιμωρία όλη η ομάδα μετά το κάζο από τον Κόροιβο και την ήττα με 34 πόντους διαφορά (95-61)

Κι άλλες φορές η Energean Kavala BC γνώρισε βαριές ήττες στο φετινό πρωτάθλημα, κι άλλες φορές δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό απέναντι σε αντιπάλους που (θεωρητικά) έχει τους ίδιους στόχος μ’ αυτήν, όμως το απόγευμα του Σαββάτου (1/12) στην Αμαλιάδα το… κακό παράγινε! Κόντρα στον Κόροιβο γνώρισε ίσως την πιο ταπεινωτική ήττα των τελευταίων ετών με 95-61! Κι αυτό γιατί όχι τόσο λόγω της διαφοράς των 34 πόντων, όσο του γεγονότος ότι ήταν μέσα στο παιχνίδι μόνο στο 1ο 10λεπτο, όταν ήταν πίσω στο σκορ με 30-20. Απ’ εκεί και πέρα, στην ουσία το παράτησε μιας και περιορίστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο, βλέποντας την διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς.

Δεν υπήρχε θέληση και ενέργεια

Είναι πλέον εμφανές ότι η ομάδα είναι «άρρωστη» και ότι χρειάζεται να παρθούν από την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία δραστικές αποφάσεις προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να πάρουν το μήνυμα ορισμένοι ότι η Καβάλα δεν είναι «σάκος του μποξ» όπως έχει καταντήσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Οι δικαιολογίες περί τραυματισμών, διαιτησίας αλλά και το ότι οι γηπεδούχοι ήταν πολύ εύστοχοι σαφώς και είναι βάσιμες, αλλά έως ένα σημείο. Απ’ εκεί και πέρα υπάρχει η καρδιά, η ενέργεια και η θέληση για προσπάθεια, στοιχεία που είναι φανερό ότι απουσιάζουν από την ομάδα.

Το μόνο θετικό…

Για τα αγωνιστικά δεν μπορεί να πεις πολλά, μετά από ένα τέτοιο «χαστούκι». Και μόνο το γεγονός ότι η άμυνα της Καβάλας δεχόταν από 20 έως 30 πόντους σε κάθε 10λεπτο, είναι αρκετό για να πάρει κανείς μια εικόνα για το πόσο… προσπάθησε η ομάδα που αγνοεί τη νίκη από την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Αν υπάρχει κάτι θετικό απ’ το «ναυάγιο» της Αμαλιάδας είναι το γεγονός ότι ο Γκαμπερόνι δείχνει να προσαρμόζεται και να δείχνει δείγματα των ικανοτήτων του. Αυτός και ο Ετινόζα πάλεψαν κάπως αλλά μέχρις εκεί…

Υπό τιμωρία όλη η ομάδα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση έθεσε όλη την ομάδα υπό τιμωρία, με ότι αυτό συνεπάγεται από τον εσωτερικό κανονισμό και αποτελεί το πρώτο δείγμα της αντίδρασης της στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Είναι η πρώτη φορά φέτος που παίρνεται τέτοια απόφαση, μιας και αυτή που είχε αποφασιστεί μετά την οδυνηρή ήττα από το Πευκοχώρι δεν υλοποιήθηκε… Απ’ εκεί και πέρα έχει ξεκαθαριστεί και θα επαναληφθεί για ακόμα μια φορά ότι όποιος παίκτης θεωρεί ότι δεν μπορεί να προσφέρει μπορεί άμεσα να αποχωρήσει…

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 30-20, 50-31, 74-48, 95-61

Κόροιβος Αμ. (Σορώτος): Χείλαρης 23 (3), Καπώνης 10 (2), Λαμπρόπουλος 11 (3), Μαραγκάκης 3 (1), Γκιουζέλης 8 (2), Κάτζος 3 (1), Ρούνης 3 (1), Λεϊμάνις 14 (1), Γραβάνης, Θεοδωράκος 6 (2), Τσιάκος 14.

Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 16, Χουχούμης 7, Παπαζούδης 5 (1), Ναούμης, Προδρόμου 12 (1), Πιεβάλιτσα 2, Φλιάτης 2, Σκλήβας 2, Παπάς, Σταματογιάννης, Γκαμπερόνι 15.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Διαγόρας Δρυοπιδέων – Ευρώπη Πευκοχωρίου 95-47
Αμύντας – Καστοριά 62-61
Εθνικός Πειραιά – Απόλλων Πατρών 79-84
Καρδίτσα – Ερμής Αγιάς 76-69
Ιπποκράτης Κω – Χαρίλαος Τρικούπης 74-63
Κόροιβος Αμαλιάδας – Καβάλα 95-61
Ψυχικό-Μαρούσι (12/12)
Ηρακλής-Ιωνικός Νικαίας (12/12)