Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Δεν είχαμε ενέργεια, είχαν τρομερή ευστοχία…»!

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας εξηγεί τους λόγους της βαριάς ήττας από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα το απόγευμα του Σαββάτου

Η έλλειψη ενέργειας στον αγωνιστικό χώρο σε συνδυασμό με τα πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας των γηπεδούχων, ειδικά στα τρίποντα, ήταν σύμφωνα με τον προπονητή της Energean Kavala BC Ανδρέα Καραπιπερίδη οι δύο βασικές αιτίες της κακής εμφάνισης και της βαριάς ήττας της ομάδας στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο με 34 πόντους διαφορά (95-61).

«Το φοβόμουν…»

«Είναι γεγονός ότι μετά την πολύ καλή εμφάνιση που κάναμε στη Λάρισα με την Αγιά και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε εκεί, φοβόμουν ότι θα παρουσιαζόμασταν χωρίς ενέργεια στο επόμενο παιχνίδι (2ο συνεχόμενο εκτός έδρας)» επισημαίνει ο κόουτς της Ένωσης και συνεχίζει «οι φόβοι αυτοί επαληθεύτηκαν αφού εκτός από το 1ο δεκάλεπτο δεν καταφέραμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν πάρα πολύ εύστοχοι στα τρίποντα»!  Σ’ αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι ο Κόροιβος είχε συνολικά 16 εύστοχα τρίποντα σε συνολικά 25 προσπάθειες! Μάλιστα στο 1ο δεκάλεπτα είχε 4/4, ενώ στο 1ο ημίχρονο είχε 8/11!!! Συνεχίζοντας ο προπονητής της Ένωσης αναφέρει ότι «σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, εμείς δεν ήμασταν καθόλου εύστοχοι στις δικές μας προσπάθειες γι’ αυτό και χάσαμε την επαφή με το σκορ και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τίποτα»!

Δύσκολο πρόγραμμα

Το κλίμα είναι σαφώς βαρύ στην ομάδα, όμως είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει μπροστά και να βρει κάποια νίκη στα τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια που έχει μπροστά της μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Χριστουγέννων. Η Ένωση έχει να αντιμετωπίσει αρχικά τον Ηρακλή, που διεκδικεί άνοδο, στην Καλαμίτσα και στην συνέχεια θα κάνει το μεγαλύτερο ταξίδι της φετινής χρονιάς μιας και θα παίξει με τον Ιπποκράτη στην Κω. Ακολούθως θα υποδεχτεί στην Καβάλα τον Διαγόρα Δρυοπιδέων… «Το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας είναι σαφώς πολύ δύσκολο, αλλά θα πρέπει παλέψουμε για να ξεφύγουμε από την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε»!

Η Ένωση μετά την ήττα της στην Αμαλιάδα υποχώρησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και αν δεν καταφέρει να ξεφύγει απ’ εκεί δεν θα μπει ούτε καν στα πλέι – άουτ για την διεκδίκηση της παραμονής και θα υποβιβαστεί αυτομάτως…