Energean Kavala BC: Καν’ το όπως ο Ιωνικός…

Στο ΑΣΕΑΔ θα προσφύγει η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας για να της επιτραπεί να κάνει ακόμα μια μεταγραφή αντικαθιστώντας τον Γκαμπερόνι

Σοβαρό εμπόδιο παρουσιάστηκε στην υπόθεση της αντικατάστασης του Ματ Γκαμπερόνι στην Energean Kavala BC! Όπως είναι γνωστό ο Γάλλος σέντερ που αποκτήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα πιάστηκε ντοπαρισμένος και αποτελεί παρελθόν από την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, αλλά σε αντίθεση με τις αρχικές διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει οι παράγοντες του συλλόγου, η περίπτωση ντοπαρίσματος δεν θεωρείται… τραυματισμός για να επιτραπεί νέα μεταγραφή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, και από κάπου εκεί αρχίζει το πρόβλημα!

Συμφώνησε με Ντούβνιακ, αλλά…

Στην Ένωση έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Γάλλου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι ο Σέρβος Ντούβνιακ, αλλά ενώ ήταν έτοιμοι να ολοκληρώσουν την μεταγραφή δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν μιας και την Παρασκευή πληροφορήθηκαν από την ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) ότι δεν θα του εκδώσουν δελτίο, αφού η Καβάλα δεν δικαιούται άλλη μεταγραφή!

Η περίπτωση Μαυροκεφαλίδη

Πλέον αυτό που μένει να κάνει η ομάδα, σε συνεργασία με τον μάνατζερ (που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση) είναι να αποταθεί στην αθλητική δικαιοσύνη και να διεκδικήσει δικαστικά την έκδοση του δελτίου! Υπάρχει μάλιστα συγκρατημένη αισιοδοξία για επιτυχή έκβαση της προσπάθειας, μετά και την ανάλογη προσπάθεια που έκανε ο Ιωνικός στην περίπτωση της μεταγραφής του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Υπενθυμίζεται ότι οι Νικαιώτες που είχαν κάνει ήδη μία προσθήκη στην ομάδα τους με τον Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς, προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών) και δικαιώθηκαν, αναγκάζοντας την ΕΟΚ να εκδώσει νέο δελτίο στον αθλητή της.

Τα παίζει όλα για όλα

Μ’ αυτόν τον τρόπο θα λοιπόν θα κινηθεί η Καβάλα η οποία όμως θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις, βαδίζοντας με το υπάρχον ρόστερ στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Στην ουσία δηλαδή τα παίζει όλα για όλα με την περίπτωση του Ντούβνιακ, με την ελπίδα ότι αν κερδίσει θα αποκτήσει έναν παίκτη στην περιφέρεια που θα κάνει την διαφορά στην Α2, αλλά αν χάσει θα κυνηγήσει την σωτηρία με τους παίκτες που έχει ήδη στη δύναμη της.