19ο 6 X 6 Δημοτικών Σχολείων: Η κούπα στο 21ο (κορίτσια), και στο 16ο (αγόρια) [Φωτογραφίες]

Με πολύ κόσμο, όμορφο θέαμα και την παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη ολοκληρώθηκε και φέτος ο επιτυχημένος θεσμός του δήμου Καβάλας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελική φάση του 19ου πρωταθλήματος 6 x 6 των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας στα γήπεδα Goal Of  Five στο Περιγιάλι, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού & Παιδείας της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Τμήμα Φυσικής Αγωγής) καθώς και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας. Το πρωί του Σαββάτου (2/3) συγκεντρώθηκαν στο χώρο οι καλύτερες, κατά τεκμήριο, ομάδες της διοργάνωσης που διεκδίκησαν είτε την κορυφή στους αγώνες των μεγάλων τελικών αγοριών και κοριτσιών, είτε την τιμητική 3η θέση στους μικρούς τελικούς. Στην διοργάνωση πήραν μέρος 27 ομάδες αγοριών και 18 ομάδες κοριτσιών και συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες στους συνολικά 87 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν.

Τα αποτελέσματα

Στον τελικό των κοριτσιών, η ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου αντιμετώπισε την ομάδα του 21ου Δημοτικού Σχολείου. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 21ου Δημοτικού Σχολείου με σκορ 1 – 0. Στον τελικό αγώνα των αγοριών η ομάδα του 16ου Δημοτικού Σχολείου επικράτησε επί της ομάδας του 5ου Δημ. Σχολείου με σκορ 6 – 2. Στον μικρό τελικό των κοριτσιών η ομάδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου αντιμετώπισε αυτήν του Δημοτικού Σχολείου Παληού. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Παληού με σκορ 1 – 0. Στον αντίστοιχο αγώνα των αγοριών η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων αντιμετώπισε αυτήν του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων με σκορ 5 – 4.

Οι MVP των αγώνων

MVP των αγώνων αναδείχθηκαν στα αγόρια ο μαθητής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Τσεμαλίδης Θεόδωρος και στα κορίτσια η μαθήτρια του 21ου Δημοτικού Σχολείου Κασμερίδου Χριστίνα.

Διαγωνισμοί Ευστοχίας

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε διαγωνισμός ευστοχίας Γονέων – Μαθητών. Στο διαγωνισμό «Μπαμπάδες- γιοι» συμμετείχαν 20 ζευγάρια. Νικητές αναδείχθηκαν οι Λαζαρίδης Λευτέρης (γιός) – Δαμιανός (μπαμπάς) του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων. Στον αντίστοιχο «Μαμάδες – κόρες» συμμετείχαν 13 ζευγάρια. Νικήτριες αναδείχθηκαν οι Ανανιάδου Παναγιώτα (κόρη) – Ελπίδα (μαμά) του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Με την παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελετή, τίμησε με την παρουσία του ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, ο οποίος με την πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου και τον Διευθυντή της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Κωνσταντίνο Μπαντίκο έκαναν τις απονομές. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ευχαριστεί τον Σίμο Ανθουλάκη για την ευγενή παραχώρηση της χρήσης των γηπέδων «Goal of Five» για τη διεξαγωγή των αγώνων.