Η Ιωάννα Ξουλόγη «πετάει» για νέες διακρίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού

Η «δικιά» μας αθλήτρια της ενόργανης θα διαγωνιστεί σε δοκό ισορροπίας και έδαφος «κουβαλώντας» την περσινή μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στις ασκήσεις εδάφους

Έτοιμοι για τα φετινά τους αποκαλυπτήρια είναι τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες εκπρόσωποι της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2019.

Τα προγράμματά τους θα παρουσιάσουν στη διοργάνωση οι Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο) στην κατηγορία ανδρών και οι Αργυρώ Αφράτη (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, έδαφος), Ελβίρα Κατσάλη (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας) και η «δικιά» μας Ιωάννα Ξουλόγη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) στην κατηγορία γυναικών, η οποία το 2018 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο έδαφος.

Την ελληνική αποστολή, η οποία αναχώρησε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 για το Αζερμπαϊτζάν, συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Κώστας Χατζηζήσης και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς, Γεωργία Ζυγούλη.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού αποτελεί τον 3ο από τους 4 αγώνες της φετινής περιόδου οι οποίοι μετρούν για την ανάδειξη της παγκόσμιας κατάταξης σε κάθε όργανο.

Θα ακολουθήσουν άλλα 4 Παγκόσμια Κύπελλα τη σεζόν 2019-2020, στις ίδιες πόλεις και σε αντίστοιχες ημερομηνίες (Νοέμβριος 2019: Κότμπους, Φεβρουάριος 2020: Μελβούρνη, Μάρτιος 2020: Μπακού, Μάρτιος 2020: Ντόχα) ώστε να προκύψει η οριστική κατάταξη, βάσει των 4 καλύτερων αποτελεσμάτων κάθε αθλητή. Ο κορυφαίος και η κορυφαία της κατάταξης κάθε οργάνου, θα κερδίσει την Ολυμπιακή πρόκριση για το «Τόκιο 2020».

Για τους Έλληνες αθλητές, με δεδομένη την απουσία του «άρχοντα των κρίκων», Λευτέρη Πετρούνια από τη φετινή τετράδα αγώνων, το προσεχές ραντεβού στο Αζερμπαϊτζάν θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το οποίο θα ακολουθήσει σε έναν μήνα στο Στσέτσιν της Πολωνίας (10-14 Απριλίου).

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική αποστολή και ειδικά στην Ιωάννα Ξουλόγη, με το Μπακού να έχει αποδειχτεί ότι… της πάει.

Πηγή: sportsfeed.gr