Η Καβάλα συνεχίζει να θυμάται τον Τάσο Μελετιάδη…

Για 5η χρονιά θα διοργανωθεί αγώνας δρόμου 10.500 μ. στη μνήμη του, από την πλατεία της Καβάλας στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Χαλκερό

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού «Φίλιππος Καβάλας» και το τμήμα στίβου του ΑΟ Καβάλα, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνουν τον 5ο αγώνα δρόμου στη μνήμη του αθλητή Τάσου Μελετιάδη σε δημόσια οδό καθώς και τον αγώνα δρόμου για μαθητές – μαθήτριες Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικών σχολείων. Ο αγώνας των μαθητών που θα πρέπει να είναι γεννηθέντες τα έτη 2009-2008-2007 θα ξεκινήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10 το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου, και μια ώρα αργότερα θα δοθεί η εκκίνηση του δρόμου των 10.500 μέτρων που αντιστοιχούν στην απόσταση από την κεντρική πλαστεί της Καβάλας στην πλατεία του Χαλκερού, ιδιαίτερης πατρίδας του Τάσου Μελετιάδη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριεςς που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ καθώς και βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές, γεννηθέντες το έτος 2001 και μεγαλύτεροι. Στον πρώτο νικητή – τρια  των 10500 μ. θα απονεμηθεί κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, στον δεύτερο νικητή-τρια αργυρό μετάλλιο, στον τρίτο νικητή-τρια χάλκινο μετάλλιο και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια.  Επίσης στον  πρώτο  νικητή-τρια των δημοτικών σχολείων θα απονεμηθεί κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, στον δεύτερο νικητή-τρια αργυρό μετάλλιο, στον τρίτο νικητή-νικήτρια χάλκινο μετάλλιο και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα.

Συμμετοχή 5 ευρώ για τον «μεγάλο» αγώνα

Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές των αθλητών – τριών θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση : [email protected]  ή μία ώρα και τριάντα λεπτά  πριν την έναρξη του αγώνα. Στην κατηγορία των 10500 μ. θα υπάρχει συμμετοχή των 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στην αφετηρία θα υπάρχει όχημα για την μεταφορά του ιματισμού των αθλητών στον χώρο τερματισμού. Μετά  το τέλος της εκδήλωσης οι αθλητές θα μετακινηθούν στην αφετηρία για την παραλαβή των ΙΧ τους. Τεχνικός διευθυντής ορίζεται  η προπονήτρια του ΟΚΑ Φίλιππος Ρούλα Μαυρομάτη και η Δέσποινα Αντωνιάδου προπονήτρια του ΑΟ Καβάλα  σε συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΣ ΑΝΜΘ Άγγελο Σουλτάνη.

Συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 29/3

Οι διοργανωτές του αγώνα θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές-Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Βαλκανιονίκης

Ο Τάσος Μελετιάδης, γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1965 στο Χαλκερό και ήταν απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Ήταν αθλητής του στίβου και στους Βαλκανικούς Αγώνες εφήβων του 1984 στο Μάριμπορ της Γιουγκοσλαβίας αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης στα 800 μέτρα. Το 1987 κέρδισε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου επίσης στα 800 μέτρα. Πέθανε σε ηλικία 32 χρονών στις 8 Σεπτεμβρίου 1997 χτυπημένος από την λευχαιμία και το γήπεδο του Χαλκερού φέρει από το 2007 το όνομα του.