«Παίξε μπάλα» με τον Θοδωρή Ζαγοράκη

Η πρώτη συγγραφική απόπειρα του μεγάλου Καβαλιώτη ποδοσφαιριστή, με έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Τον Θοδωρή Ζαγοράκη τον συνηθίσει να τον βλέπουμε στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από την Καβάλα και φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης το 2004. Τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε την Ελλάδα από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, ως Ευρωβουλευτής της ΝΔ και διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των Ελλήνων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Πλέον ο Καβαλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης απέκτησε και μια νέα ιδιότητα. Αυτή του συγγραφέα! Έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Παίξε Μπάλα» η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα γίνει στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στην εγκαταστάσεις της HELEXPO Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ώρα 18:00 στην αίθουσα 2 της Παιδικής Γωνιάς, περίπτερο 13. Εκεί θα βρίσκεται ο ίδιος και οι πολυάριθμοι φίλοι του σε μια εκδήλωση που θα την προλογίσει η Βούλα Πατουλίδου, η οποία μάλιστα σχολιάζει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Παιδικό βιβλίο με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα

Το βιβλίο έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, με το νεαρό πρωταγωνιστή να θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής και με την πάροδο του χρόνου να καταφέρνει από τις αλάνες του χωριού του να παίξει στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Ακριβώς όπως έγινε και στην περίπτωση του Ζαγοράκη που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε Αγγλία και Ιταλία εκτός από τη χώρα μας. Ο συγγραφέας ήθελε με αυτό το βιβλίο να περάσει στα νέα παιδιά το πείσμα και τη θέληση για να πετύχουν τα όνειρα τους. Την εικονογράφηση έχει αναλάβει ο Γιώργος Σγουρός, ενώ την συγγραφική επιμέλεια ανέλαβε η Γεωργία Λάττα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη τα χρήματα των πνευματικών του δικαιωμάτων από τις πωλήσεις της πρώτης έκδοσης του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς της «Κιβωτού του Κόσµου».