Και το όνομα αυτής ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965

Με επιτυχία και με ομόφωνες αποφάσεις πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του ΑΟΚ, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την σύσταση της εταιρίας που θα έχει μετοχικό κεφάλαιο 30 χιλ. ευρώ

Το πρώτο βήμα για την σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΟΚ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής 14/6 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας. Οι αποφάσεις που είναι απαραίτητες από το Νόμο, πάρθηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Ερασιτέχνη ΑΟΚ και πλέον τον λόγο έχει η 5μελη επιτροπή που αναδείχτηκε και η οποία θα «τρέξει» όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να δημιουργηθεί η νέα Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.

Όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν ύστερα από την σχετική εισήγηση του προεδρείου της ΓΣ ήταν ομόφωνες και είχαν να κάνουν με την ονομασία της νέας ΠΑΕ, το μετοχικό της κεφάλαιο καθώς και η τιμή της κάθε μετοχής.

Το όνομα της ομάδας που επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 5 χρόνια θα είναι «ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965» και το μετοχικό της κεφάλαιο θα είναι 30 χιλιάδες ευρώ. Θα εκδοθούν 1000 μετοχές αξίας 30 ευρώ η κάθε μια και το που θα διατεθούν θα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της 5μελους επιτροπής που αναδείχτηκε και θα αποτελείται από τους Αντώνη Αντωνίου, Σωτήρη Δεληκάρη, Αντώνη Κατσαμακίδη, Χαράλαμπο Κουφατζή και Ντίνο Κανάκη.

«Ημέρα χαράς…»

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Χαράλαμπος Κουφατζής παίρνοντας αρχικά το λόγο, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ημέρα ως «ημέρα χαράς για τον ΑΟΚ, ο οποίος μετά από 5 χρόνια γίνεται και πάλι ΠΑΕ». Απ’ την άλλη όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μικρή συμμετοχή των φίλων της ομάδας στη συνέλευση λέγοντας ότι «κανονικά εδώ θα έπρεπε να ήμασταν 100αδες άτομα για να στηρίξουμε τις προσπάθειες των τριών ανθρώπων που έφεραν την ομάδα σ’ αυτό το σημείο», εννοώντας φυσικά την τριάδα Αντωνίου – Κατσαμακίδη – Δεληκάρη.

Ο απολογισμός της χρονιάς

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣ και πρόεδρος του ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνης Αντωνίου κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς για τον σύλλογο είπε ότι «ο ΑΟΚ είναι το μεγαλύτερο σωματείο της Βορείου Ελλάδας εκτός από την Θεσσαλονίκη».
– Για το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο είπε ότι «η ομάδα ήταν έτοιμη να διαλύσει, όμως εντάχθηκε στην οικογένεια του ΑΟΚ και τώρα πλέον έφτασε να διεκδικεί την  άνοδο του στην Α1 Εθνική κατηγορία. Το κέρδος όμως δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνουμε, βγάζοντας τα παιδιά από τα σπίτια τους και παρακινώντας τα να αθληθούν».
– Για το τμήμα βόλει ανδρών τονίστηκε ότι «δεν υπάρχουν υποδομές, αλλά παρ’ όλα αυτά έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στην Α2».
– Για το τμήμα βόλεϊ γυναικών: «υπάρχουν περίπου 170 κορίτσια στις υποδομές, Φέτος η ομάδα παρέμεινε δύσκολα στην Α2, και του χρόνο ο στόχος είναι να παραμείνει με μεγαλύτερη ευκολία».
– Για το τμήμα στίβου: «Επαναδραστηριοποιήθηκε μετά και την πολύ καλή δουλειά του Δημήτρη Αρβανιτίδη, έχοντας περισσότερα παιδιά και αρκετές επιτυχίες».
– Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι «ο στόχος ήταν η άνοδος και αυτός επιτεύχθηκε χάρις στις προσπάθειες των τριών ανθρώπων. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα». Για τις υποδομές είπε ότι «αυτό που θέλουμε εκτός από την αύξηση των παιδιών είναι και η ποιοτικότερη εκπαίδευση», ενώ δεν παράλειψε να κάνει αναφορά στα γήπεδα «Ανθή Καραγιάννη», βοηθητικό και προπονητικό κέντρο Κρυονερίου όπου όπως επισημάνθηκε δεν υπάρχει πλάνο για την συντήρηση και την λειτουργία τους.

Νέο ΑΦΜ χωρίς χρέη από το παρελθόν

Σε ότι αφορά τα όσα είχαν ακουστεί τα προηγούμενα χρόνια για την εκκαθάριση της προηγούμενης ΠΑΕ ΑΟΚ, τα οποία μεν ήταν κενά περιεχομένου αλλά προκάλεσαν κάποιο θόρυβο, προερχόμενα από άτομα που προφανώς δεν γνώριζαν το θέμα (άσχετα αν υποδύονταν τους… ειδήμονες), ο Χαράλαμπος Κουφατζής ήταν κατηγορηματικός. Η Καβάλα έχει ενταχθεί στο Νόμο πριν από το 2015, οπότε είναι ελεύθερη από οποιοδήποτε παλαιό χρέος. Η νέα ΠΑΕ που θα συσταθεί θα έχει νέο ΑΦΜ και δεν θα την βαραίνει κανένα απολύτως χρέος από το παρελθόν!

Η 5μελης επιτροπή θα αποφασίζει

Τέλος, έγινε κουβέντα και για το πώς θα γίνει η διαδικασία επιλογής αυτών που τυχόν ενδιαφερθούν να πάρουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ. Αυτό που τονίστηκε ήταν ότι η 5μελης επιτροπής θα αξιολογήσει όλους τους ενδιαφερόμενους! Αυτοί μάλιστα, αν εμφανιστούν, θα έχουν την εκ του Νόμου υποχρέωση να παρουσιάσουν εκτός από το πόθεν έσχες τους και ένα 3ετες πλάνο λειτουργίας και χρηματοδότησης της ΠΑΕ.