ΑΟΚ Μπάσκετ με αμαξίδιο: Κέρδισε μεν (62-60), έχασε την άνοδο δε…

Στον 2ο αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α1, κέρδισε το Ηράκλειο στο κλειστό του Αμυγδαλεώνα, αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά των 6 πόντων από την ήττα στον πρώτο αγώνα

Μια ανάσα από την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία έφτασε η ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟΚ, όμως τελικά έμεινε με την ικανοποίηση της μεγάλης προσπάθειας και της νίκης, όχι όμως και του προβιβασμού. Κι αυτό γιατί κέρδισε μεν στον δεύτερο αγώνα μπαράζ το Ηράκλειο με 62-60, αλλά δεν κάλυψε την διαφορά των 6 πόντων από την ήττα στην Κρήτη το περασμένο Σάββατο με 62-56!

Ο αγώνας στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα, που τον παρακολούθησε πολύς κόσμος, ήταν συναρπαστικός από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Το Ηράκλειο που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση έφτασε να προηγείται ακόμα και με 14 πόντους διαφορά (+20 μαζί με την διαφορά του πρώτου γύρου), όμως η Καβάλα με αντεπίθεση διαρκείας και ηγέτη το Νότη Τσίλη, που τελικά κατάφερε να αγωνιστεί, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά λίγο πριν το τέλος του 3ου 10λεπτου βγήκε μπροστά στο σκορ. Με τρίποντο του Τσίλη ο ΑΟΚ έφτασε να προηγείται με 48-40, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 48-44. Μάλιστα στην αρχή του 4ου 10λεπτου, αξιοποιώντας το μεγάλο τους «όπλο» που ήταν η αντεπίθεση βρέθηκαν αυτοί με 4 πόντους μπροστά!

Στην τελευταία απόπειρα να «γυρίσει» το παιχνίδι, η ομάδα του Καβάλας, κατάφερε να βρεθεί μπροστά με +3 (62-59) λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά το τρίποντο του Τσίλη αυτή τη φορά δεν ήταν εύστοχο. Αντίθετα το Ηράκλειο  πέτυχε μια βολή, ύστερα από φάουλ και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε.

Όπως και να έχει όμως τα παιδιά του Δημήτρη Αϊβαζίδη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν. Η άνοδος κρίθηκε στην κυριολεξία στις λεπτομέρειες και είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσουν έτσι και στο μέλλον, ο μεγάλος στόχος θα επιτευχθεί.