Νέλλυ Γκαϊντατζή: Έλαμψε ανάμεσα και στις καλύτερες του κόσμου

Η 12χρονη Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, πήρε την 3η θέση στο τουρνουά του Ομάν, όπου συμμετείχαν οι 16 καλύτερες αθλήτριες της ηλικίας της στον κόσμο

Είναι η καλύτερη, και με διαφορά, στην ηλικία της στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Στο Ομάν απέδειξε ότι είναι και από τις καλύτερες παγκοσμίως! Ο λόγος για την αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΑΣΕΑΚ Καβάλας Λεμονιά (Νέλλυ) Γκαιντατζή, η οποία από τις 25 μέχρι τις 31 Ιουλίου πήρε μέρος στο World Hopes Week & Challenge 2019 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), στο Salalah του Ομάν.

Στο συγκεκριμένο καμπ, που είναι το κορυφαίο του είδους του σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχουν 16 επίλεκτες αθλήτριες και 16 επίλεκτοι αθλητές ηλικίας 12 ετών (κατηγορία παγκορασίδων), στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η νεαρή Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια ξεχώρισε με τις επιδόσεις της στην Ελλάδα όπου είναι αήττητη, αλλά και στην Ευρώπη έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στο Eurotalents hope selection camp του Λουξεμβούργου.

Οι προσκλήσεις στο World Hopes Week & Challenge 2019 περιλάμβαναν 3 αθλήτριες από την Ασία, 3 από την Ευρώπη, 2 από την Αφρική, 2 από τη Νότια Αμερική, 1 από τη Βόρεια Αμερική και 1 από την Ωκεανία. Η πρωταθλήτριά μας ήταν στις επιλογές από την Ευρώπη μαζί με τη Ρουμάνα Μέι Ρόζου Μπιάνκα και την Ισπανίδα Μαρία Μπερχόζα.

Τα εξαιρετικά ταλέντα απ’ όλο τον κόσμο προπονήθηκαν όλο αυτό το διάστημα σε 20 τραπέζια στο Sultan Qaboos Youth, Culture and Entertainment Compound, με κορυφαίους προπονητές, ενώ την τελευταία ημέρα του κάμπ διεξήχθη και τουρνουά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Σ’ αυτό το τουρνουά λοιπόν ο Γκαιντατζή κατάφερε να πάρει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ανάμεσα στις 16 καλύτερες του κόσμου, δείχνοντας για ακόμα μια φορά δείγματα του τεράστιου ταλέντου της και των μεγάλων δυνατοτήτων και προοπτικών της.