ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ήττα (3-2) με… ανατροπή της ανατροπής

Η Καβάλα βρέθηκε να χάνει 1-0 στην Ιεράπετρα από τον ΟΦΙ, ανέτρεψε το σκορ σε 1-2, αλλά τελικά ηττήθηκε με δύο γκολ στο 2ο ημίχρονο με 3-2

Σ’ ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές που κράτησε μέχρι το τέλος το ενδιαφέρον των φιλάθλων, που γέμισαν το Βουζουνεράκειο στάδιο της Ιεράπετρας, ο ΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον ΟΦ Ιεράπετρας με 3-2. Έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι, το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αν κατάφερνε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων στο 2ο ημίχρονο και αν ήταν λίγο πιο τυχερό στην τελική προσπάθεια. Δυστυχώς όμως για 2η φορά στις 3 εξόδους του από την Καβάλα δεν καταφέρνει να πετύχει κάτι ουσιαστικό, παρά την καλή εμφάνιση.

Φάσεις και γκολ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στην πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Δήμιζα, με τον Παπαδόπουλο στο 14ο λεπτό. Το γκολ αυτό όμως φαίνεται ότι «ξύπνησε» τους παίκτες της Καβάλας που μέσα σε 9 λεπτά από το 20ο έως το 29ο ανέτρεψαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 20’ ο Χαντί έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 29ο ο Βόσαλικ έγραψε το 1-2. Το σκορ έμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν και πάλι δυνατά στην επανάληψη και να σκοράρουν και πάλι. Αυτή η φορά ήταν ο Αναστασόπουλος που έφερε το παιχνίδι στα ίσα κάνοντας το 2-2. Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ, και αν το έκανε θα άλλαζε σίγουρα την ροή του αγώνα, όμως αυτή τη φορά ο προωθημένος Κουτσούμπας δεν ήταν το ίδιο εύστοχος όπως στην παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα της ομάδας στον αγώνα με τον ΟΦΗ, αφού σημάδεψε το δοκάρι στο 54ο λεπτό. Κι αφού η Καβάλα δεν κατάφερε να σκοράρει το πέτυχε η Ιεράπετρα, με ένα παλαιό γνώριμο του ΑΟΚ τον Εμιλιάνο Σέχου. Ο υψηλόσωμος κεντρικός που πέρσι αγωνιζόταν στην Καβάλα με γκολ στο 79ο λεπτό με διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Με φιλάθλους στο πλευρό της – Ταλαιπωρία στο ταξίδι για την Κρήτη

Αξίζει να τονιστεί ότι και σ’ αυτό το πολύ μακρινό ταξίδι η ομάδα δεν ήταν μόνη της. Τέσσερις ηρωικοί φίλαθλοι της βρέθηκαν στο πλευρό της στις εξέδρες του γηπέδου. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι η αποστολή του ΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε πολύ κατά την μετάβαση της στην Κρήτη, μιας και η πτήση που είχε κλείσει το μεσημέρι του Σαββάτου για το Ηράκλειο, αναβλήθηκε. Έτσι η ομάδα ταξίδεψε στον προορισμό της (αφού το αίτημα της για αναβολή του αγώνα απορρίφθηκε από την διοργανώτρια αρχή) σε 3 «δόσεις», ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις στις σε πτήσεις από Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Ηράκλειο, σε δύο περιπτώσεις και σε μια τρίτη απ’ ευθείας για την Κρήτη, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι συνθέσεις

ΟΦΙ: Καραγκιολίδης, Μηνάς, Τζελέπης, Χιντζίδης, Σέχου, Σμίλτος, Βογιατζής, Σκόνδρας, Κατσικοκέρης, Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος

Καβάλα: Δήμιζας, Παπαστεριανός, Καζαντζίδης, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ, Ορφανίδης, Μαϊδάνος, Χαντί, Κουτσούμπας, Παπαδόπουλος.