ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Εκτέλεση (4-0) έξω από την περιοχή

Βαριά ήττα και αποκλεισμός από το κύπελλο Ελλάδος στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, με τα τρία πρώτα γκολ να επιτυγχάνονται με σουτ έξω την περιοχή

Στο Βόλο το Σάββατο η ήττα από τη Νίκη ήρθε με απ’ ευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, για τον ΑΟΚ. Το απόγευμα της Τετάρτης στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου, το νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα που παράλληλα σήμανε και τον αποκλεισμό από το θεσμό του κυπέλου, ήρθε επίσης… έξω από την περιοχή αλλά αυτή τη φορά με δυνατά σουτ!

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη γνώρισε την ήττα με 4-0, μετά από μια μετριότατη εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μόνο όταν έμεινε πίσω στο σκορ προσπάθησε να πιέσει τους γηπεδούχους και αν ήταν πιο τυχερό θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά με την ευκαιρία του Αρναούτογλου. Κι αφού δεν τα κατάφερε ο παίκτης της Καβάλας, στην «κόντρα» ήρθε το 4-0 για τον ΟΦΗ για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος τους!

Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Τσιλιανίδη στο 38ο λεπτό, για το οποίο φέρει ευθύνη ο Δήμιζας (που επανήλθε στο βασικό σχήμα μετά την μέτρια εμφάνιση του Παπαδόπουλου στο Βόλο) και έφερε τη σειρά στα ίσα στο 53’ με σουτ του Νέιρα. Η μπάλα κόντραρε σε παίκτη, πήρε ύψος και «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Καβάλας. Οι γηπεδούχοι πήραν σκορ πρόκρισης 3 λεπτά αργότερα και πάλι από το Νέιρα, που σούταρε αντί του Στάικου που «έστρωσε» την μπάλα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Δήμιζα. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε σε αντεπίθεση στο 90ο λεπτό με τον Φιγκεϊρέδο μετά από παράλληλη πάσα του Τσιλιανίδη.

Όσο για τον ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κάνει τη «ζημιά» στο 41′ όταν ο Χαντί βρήκε τον Μαρκόπουλο αλλά ο επιθετικός της Καβάλας έχασε τη μπάλα μετά από παρέμβαση του Μπράουν, ζητώντας πέναλτι. Στο 2ο μέρος ο Βόσαλικ είχε σουτ που έφυγε έξω και στο 89’ θα μπορούσε να μπει στην υπόθεση πρόκριση, όταν ο Αρναούτογλου μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Χαντί από τα αριστερά αλλά τελευταία στιγμή έχασε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να πλασάρει ή να πασάρει δίπλα του.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ: Γουάιλι, Μπράουν, Κουτρουμπής (83′ Σακόρ), Γιαννούλης (72′ Νάστος), Κοροβέσης, Στάικος, Νέιρα, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Φερέιρα (56′ Ντίνας), Φιγκερέιδο.
Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Βόσαλιτς (60′ Παπαδόπουλος), Ορφανίδης (71′ Καθάριος), Μαϊδάνος (56′ Αρναούτογλου), Κουτσούμπας, Χαντί.