Μιχάλης Παπαδόπουλος: Τι άλλαξε μετά τις εκλογές και δεν ήμουν καλός για πρόεδρος;

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ μιλάει για όλα όσα ακούστηκαν στη ΓΣ στο Ενωσιακό και αναφέρεται στο χωρισμό της ομάδας που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές

Για όλα τα, ομολογουμένως ουκ ολίγα και αρκούντως ενδιαφέροντα, απασχολούν την επικαιρότητα της ΕΠΣ Καβάλας, μίλησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «KavalaPost» ο πρόεδρος της. Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο χωρισμό της ομάδας που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές της Ένωσης και εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ενώ τον στήριξε στην εκλογική «μάχη», ένα περίπου χρόνο μετά διαχώρισε τη θέση της, χωρίς να γνωρίζει το λόγο. Μίλησε επίσης για την κόντρα με τον πρώην ειδικό γραμματέα της ΕΠΣΚ Χρόνη Γαιτατζή, ενώ έδωσε απαντήσεις σε ορισμένα απ’ αυτά που ακούστηκαν στη ΓΣ της Ένωση στο Ενωσιακό των Αμισιανών, αλλά και μετά απ’ αυτήν.

«Πριν τις εκλογές ήμουν καλός για πρόεδρος, αλλά μετά απ’ αυτές όχι»

Αρχικά ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι: «ένα χρόνο πριν από τις επόμενες εκλογές στην ΕΠΣ Καβάλας υπάρχουν απέναντι από τη διοίκηση δύο «μέτωπα». Ένα που φαίνεται ότι φιλοδοξεί να επανέλθει και ένα στο οποίο ηγείται ένας άνθρωπος που απ’ ότι φαίνεται είχε στο μυαλό του να ασχοληθεί με τα διοικητικά της Ένωσης εδώ και χρόνια. Όταν έγιναν οι προηγούμενες εκλογές, από τις οποίες αναδειχτήκαμε εμείς στη διοίκηση, δεν είχε εκφράσει αυτές τις φιλοδοξίες. Ένα περίπου χρόνο μετά από τις εκλογές αυτές όμως και αφού η παράταξη μας κέρδισε το δικαστήριο με την πλευρά του Μπάμπη Ευσταθιάδη, η συνοχή της ομάδας που είχε επικρατήσει στην προηγούμενη εκλογική μάχη χάθηκε και ο ίδιος άλλαξε συμπεριφορά. Άρχισε να πηγαίνει στα σωματεία και να λέει ότι δεν ήμουν καλός για τη θέση του προέδρου. Δηλαδή πριν από τις εκλογές ήμουν καλός και μετά απ’ αυτές όχι! Αλήθεια τι άλλαξε σε ένα μόλις χρόνο και διαπίστωσε ότι δεν ήμουν καλός για τη θέση»;

Έτσι επήλθε η ρήξη

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «το να έχει κάποιος φιλοδοξίες δεν είναι κακό πράγμα, όμως αν ο συγκεκριμένος ήθελε να αναλάβει την προεδρία γιατί δεν μας το έλεγε ανοιχτά, παρά πήγαινε στα σωματεία και μας κατηγορούσε. Αυτή η συμπεριφορά ήταν που ενόχλησε και κάπως έτσι επήλθε η ρήξη.

Μαζί του συντάχθηκαν και 4 μέλη της διοίκησης, οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους από τη διοίκηση. Ας απαντήσουν κι αυτά όμως για ποιο λόγο συντάχθηκαν μαζί τους; Οι ίδιοι δεν ήταν άλλωστε που και πριν και μετά τις εκλογές έλεγαν ότι «θα είμαστε μαζί 2 θητείες και βλέπουμε»! Τι ήταν αυτό που έγινε μετά από 1 – 1,5 χρόνο και άλλαξαν γνώμη; Ας μας εξηγήσουν».

«Παράλογες οι οικονομικές απαιτήσεις του Χρόνη Γαϊτατζή»

Αναφερόμενος στο θέμα της σύμβασης εργασίας του Χρ. Γαϊτατζή και της αποζημίωσης που ζητάει από την ΕΠΣΚ, ο πρόεδρος της επισήμανε ότι «στις 5-6-2012 η ΕΠΣΚ υπέγραψε με τον τότε υπάλληλο της Χρόνη Γαϊτατζή μια νέα σύμβαση εργασίας, στην οποία τονιζόταν ρητά ότι ο συγκεκριμένος δεν θα μπορούσε να απολυθεί από τη θέση του, εκτός και αν υπήρχε απόφαση της ΓΣ της Ένωσης την οποία θα ψήφιζαν τα 4/5 των σωματείων. Συνεπώς ναι, ήταν μια ισχυρή σύμβαση, όπου προβλεπόταν ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει και +20 μισθούς ως αποζημίωση στην περίπτωση καταγγελίας της σύμβαση του, δηλαδή αν απολυθεί. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο υπάλληλος της ΕΠΣΚ δεν απολύθηκε από τη θέση του. Στις 3-4-2020 είχαμε οικιοθελή αποχώρηση του ίδιου λόγω συνταξιοδότησης, όπως και ο ίδιος υποστηρίζει σε επιστολή του προς τη διοίκηση.

Συνεπώς αυτό που δικαιούται ως εφάπαξ λόγω της αποχώρησης αυτής είναι ένα ποσό που φτάνει περίπου στις 21 χιλ. €, όπως μας πληροφόρησε ο λογιστής μας και όχι τα διπλάσια και παραπάνω που ζητάει ο ίδιος. Ήδη μάλιστα από τις 10-4-2020 έχουμε αποστείλει επιστολή στην ΕΠΟ για να μας χρηματοδοτήσει με το ποσό που «έβγαλε» ο λογιστής. Όπως και να το δούμε αυτό το θέμα οι απαιτήσεις του είναι παράλογες και τις διεκδικεί, μέσω της δικηγόρου του, με αγωγή που κατέθεσε στις 29-9-20.

Σε ότι αφορά στο «παράπονο» που εξέφρασε ότι δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ μας για να βρεθεί κάποια λύσει, ο ίδιος επέλεξε τη δικαστική οδό και ο ίδιος ήταν αυτός που στους 5 μήνες που ήταν εκτός γραφείου παίρνοντας τις άδειες που δικαιούταν δεν προσπάθησε να τηλεφωνήσει ούτε μια φορά μαζί μας.

Τέλος, σ’ αυτά που ισχυρίζεται ότι δεν παρουσιαστήκαμε στην επιθεώρηση εργασίας. Ναι στο πρώτο ραντεβού δεν πήγαμε γιατί μας ειδοποίησε μόλις λίγες ημέρες πριν, ενώ στο δεύτερο δώσαμε το παρών, όπου είπαμε ότι παραδεχόμαστε την καταβολή του ποσού των 21 χιλ. €. Συνεπώς δεν κρυβόμαστε και δεν αποφεύγουμε κανέναν».

«Μόνο στην Καβάλα δεν πέρασε η αναδιάρθρωση»

Σχολιάζοντας ακολούθως το ζήτημα που προέκυψε με την προσπάθεια αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, προκειμένου να διευκολυνθούν τη νέα χρονιά οι ομάδες, και η οποία «μπλοκαρίστηκε» από την «αντιπολίτευση», είπε ότι «λόγω του κορονοϊού ο υφυπουργός Λ. Αυγενάκης επέτρεπε τις Ενώσεις να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους με αποφάσεις των ΔΣ όπου θα συμφωνούσαν τα 3/4 των μελών. Σε όλη την Ελλάδα οι Ενώσεις άλλαξαν τις προκηρύξεις τους και μόνο στην Καβάλα δε συνέβη αυτό! Κι αυτό γιατί η «αντιπολίτευση» δεν ήθελε. Εμείς επί ένα μήνα πηγαίναμε στα σωματεία σε όλο το Νομό και οργανώναμε συζητήσεις μαζί τους για να δούμε τις απόψεις τους. Έτσι διαμορφώσαμε μια πρόταση την οποία καταθέσαμε στο ΔΣ της ΕΠΣΚ όπως ρητά προβλεπόταν από το καταστατικό. Αυτοί γιατί δεν έκαναν το ίδιο, παρά μόνο φώναζαν στη διάρκεια της ΓΣ στο Ενωσιακό; Το ΔΣ είναι θεσμικό όργανο και λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες, είτε μας αρέσει είτε όχι. Σύμφωνα μ’ αυτούς λοιπόν δεν κατατέθηκε καμία άλλη πρόταση για την αναδιάρθρωση των τοπικών κατηγοριών. Έτσι αφού δεν ψηφίστηκε η δική μας πρόταση, τα πρωταθλήματα θα μείνουν ως έχουν σ’ αυτό το δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται…»!

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στην υπόθεση ‘’Καλένη’’»

Η υπόθεση «Καλένη», δηλαδή των χρημάτων που έπρεπε να πληρώσει η ΕΠΣΚ για τον κόμβο στο Ενωσιακό γήπεδο, απασχόλησε τη ΓΣ και μάλιστα οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί. Γι’ αυτήν ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «στην υπόθεση «Καλένη» η διοίκηση μας βρήκε μπροστά της, με το που ανέλαβε την ΕΠΣΚ, μια τελεσίδικη απόφαση του εφετείου, ύψους 20 χιλ. €. Μια απόφαση για την οποία η πρώην διοίκηση κατέθεσε μεν έφεση, πλήρωσε 1,5 χιλ. ευρώ αλλά στην ουσία δεν την στήριξε στο δικαστήριο. Αυτό το ποσό λοιπόν έπρεπε πάση θυσία να πληρωθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος κατασχέσεων στους λογαριασμούς της ΕΠΣΚ ήταν άμεσος. Μετά από συμβιβασμό ρίξαμε αυτό το ποσό στις 15 χιλ. € και πληρώθηκε με δόσεις».

«Το ταμείο της ΕΠΣΚ είναι ένα – Δεν υπάρχουν ‘’Υποκαταστήματα’’»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ σχολίασε στη συνέχεια αυτά που ακούστηκαν για το «διπλό» ταμείο της προηγούμενης διοίκησης και τον ισχυρισμό ότι αυτό συμβαίνει και αλλού, λέγοντας ότι «αυτά που ακούστηκαν μετά τη Γενική Συνέλευση, αλλά και μετά, δεν ισχύουν. Το ταμείο της ΕΠΣΚ και κάθε ΕΠΣ είναι ένα. Δεν υπάρχουν υποκαταστήματα, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Όλα τα έσοδα πάνε εκεί και πουθενά αλλού»!

Όσον αφορά τις καταγγελίες του Ηρακλή, για φραστική επίθεση σε ποδοσφαιριστές από μέλος επιτροπής της ΕΠΣΚ, ανέφερε ότι «όπως είπα και προηγουμένως η ΕΠΣΚ είναι θεσμικό όργανο και έτσι λειτουργεί. Στην επίσημη καταγγελία που έκανε η διοίκηση του Ηρακλή Καβάλας, οι περιγραφές του περιστατικού ήταν με… τελίτσες. Με αυτήν δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, κάτι που το γνώριζαν αυτοί που τη συνέταξαν και γι’ αυτό εκπλαγήκαμε μ’ αυτά που ακούστηκαν στη ΓΣ. Παρ’ όλα αυτά όμως έγιναν συστάσεις και επίπληξη προς τον κ. Σαλπιγκτή».

«Θέλαμε το βήμα παραπάνω με τον Σταύρο Μάνταλο στην επιτροπή διαιτησίας»

Για την απόφαση να γίνουν αλλαγές στη σύνθεση της επιτροπής διαιτησίας ανέφερε ότι «κατ’ αρχήν θα πρέπει να πω ότι δεν έχουμε κανένα παράπονο από την προηγούμενη επιτροπή διαιτησίας η οποία έκανε πολύ καλή δουλειά. Ως διοίκηση όμως θέλαμε το κάτι παραπάνω, το οποίο πιστεύουμε ότι θα γίνει με τον Σταύρο Μάνταλο. Έναν έμπειρο διαιτητή με παραστάσεις από τη Super League και διεθνή παιχνίδια. Του κάναμε τη σχετική πρόταση, τη δέχτηκε και ελπίζουμε ότι θα πετύχει στην αποστολή του».

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος …»

Τέλος ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πήρε η διοίκηση της ΕΠΣΚ για να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος που θα κουβαλήσουν οι σύλλογοι σ’ αυτό το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, λέγοντας ότι «βεβαίως και θα είναι δύσκολος ο χειμώνας για όλα τα σωματεία, και εδικά από τη στιγμή που δεν πέρασε η αναδιάρθρωση με την οποία τα έξοδα των μετακινήσεων θα ήταν κατά πολύ μικρότερα, ενώ με τα συνεχή γειτονικά ντέρμπι θα τονωνόταν τα ενδιαφέρον του κόσμου και οι ομάδες θα είχαν περισσότερα έσοδα. Ακόμα και έτσι όμως προσπαθούμε να στηρίξουμε τις ομάδες. Γι’ αυτό μειώσαμε στο μισό το ποσό για τις δηλώσεις συμμετοχών (από 200 σε 100 € στην Α’, από 150 σε 75 € στη Β’ και 50 € στη Γ’ κατηγορία). Επίσης οι μεταγραφές των «μικρών» ποδοσφαιριστών θα είναι δωρεάν, ενώ θα καλύπτονται και τα έξοδα για κάποιες διαιτησίες των ομάδων μέσα στη χρονιά».