Energean Καβάλα BC: Έκλεισε τον Παναγιώτη Ζαραϊδώνη

Μετά από δύο εξαιρετικές χρονιές στη Β’ Εθνική, ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ κάνει το ντεμπούτο του στην Α2 με τη φανέλα της Καβάλας

Έτοιμη να ανακοινώσει μια ακόμα μεταγραφική κίνηση είναι η ομάδα μπάσκετ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας, μιας και βρίσκεται πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει τη συμφωνία της με τον Παναγιώτη Ζαραϊδώνη. Ο 25χρονος Αθηναίος γκαρντ/φόργουορντ (ύψους 1.93) θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, μιας και τις 3 προηγούμενες χρονιές αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική κατηγορία με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και τα Μελίσσια. Οι πολύ καλές εμφανίσεις τόσο με τον Κρόνο (12,7 πόντους, 7,2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1,4 κλεψίματα και περίπου 1 κόψιμο κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι) όσο και με τον ΚΑΟ Μελισσίων (10,5 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα μ.ο. ανά παιχνίδι σε συνολικά 19 εμφανίσεις), αποτέλεσαν το κίνητρο για την Καβάλα BC να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην περίπτωση του και τελικά να έρθει σε συμφωνία μαζί του.

Ο Παναγιώτης Ζαραϊδώνης εξαιρετικά χαρακτηριστικά που πολλοί παίκτες ίσως και ανωτέρου επιπέδου θα «ζήλευαν». Είναι ένας χαρισματικός σκόρερ με εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού. Είναι ικανός να σκοράρει τόσο με σουτ είτε έξω από τα 6,75 μέτρα είτε και από το δίποντο, όσο και δυναμικό «drive», αποτελώντας μία «κινούμενη απειλή» για τις αντίπαλες άμυνες. Παράλληλα διαθέτει τρομερά αθλητικά προσόντα που μπορούν να τον μετατρέψουν σε έναν αμυντικό «ογκόλιθο», καθώς έχει μάλιστα και έφεση τόσο στον τομέα των ριμπάουντ, όσο και σε αυτόν του κλεψίματος στην άμυνα.

Έζησε το «Αμερικάνικο όνειρο»

Το βιογραφικό του ήδη στα 25 του χρόνια είναι αξιοζήλευτο και πολύ πλούσιο. Έχει «ζήσει» το «Αμερικανικό όνειρο» καθώς βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Le Moyne Dolphins. Πριν από τρία χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Κρόνου Αγίου Δημητρίου. Πλέον είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί στην Α2 με τη φανέλα της Energean Καβάλα BC και να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.