ΕΠΣ Καβάλας: Οι 18 + 1 ομάδες που εντάχθηκαν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Στη λίστα των ομάδων της Καβάλας που απέκτησαν την ειδική αθλητική αναγνώριση βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ Mundialito, που στη σχετική λίστα αναφέρεται ως ΓΑΣ Ηρακλείτσας

Συνολικά 19 είναι οι ομάδες της Καβάλας που εγγράφηκαν στο περίφημο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓ Αθλητισμού, οι οποίες υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους και έγιναν δεκτά. Εκτός από τους 18 συλλόγους που ήδη είχαν γίνει γνωστές με δημοσίευμα του Kavalapost.gr και της εφημερίδας «Νέα Εγνατία» προστίθεται και η Ακαδημία ΠΑΟΚ Mundialito, η οποία βρισκόταν μεν στη σχετική λίστα που δημοσιεύτηκε μετά το τέλος της καταληκτικής ημερομηνίας, αλλά με άλλο όνομα!

Στη θέση 708 λοιπόν της λίστα με κωδικό ΞΦ 76 είναι το όνομα «Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλείτσας» ο οποίος στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Mundialito.  Ακόμα και με αυτή την προσθήκη πάντως ούτε οι μισές ομάδες της ΕΠΣ Καβάλας δεν πήραν την «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση». Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ενεργές ομάδες είναι 40, μιας και τόσες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία, ενώ από τις 18 που μπήκαν στο μητρώο οι 3 δεν εκπροσωπούνται στα πρωταθλήματα φέτος. Πρόκειται για τον Κεραυνό Πέρνης, την Κεραμωτή και τον Φρίξο Ελευθερούπολης.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι ο λόγος γίνεται για «ειδική αθλητική αναγνώριση» και όχι για «αθλητική αναγνώριση» από τη ΓΓΑ, που έχουν όλα τα σωματεία που λειτουργούν.

Αναλυτικά οι 19 (τελικά) ομάδες της Καβάλας που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά για να υπαχθούν στη «μητρώο» είναι οι εξής (στην παρένθεση είναι η αύξων αριθμός που βρίσκονται στη λίστα της ΓΓΑ):
(15) Ηρακλής Καβάλας
(58) Ναζιανζός Ν. Καρβάλης
(89) Πανιώνιος Ξεριά
(220) Δόξα Αμυγδαλεώνα
(226) Καβάλα 2004
(332) Άρης Πρίνου
(388) Νέστος Χρυσούπολης
(390) Κεραυνός Πέρνης
(405) ΓΠΟ Κεραμωτής
(522) Βρασίδας Ν. Περάμου
(555) Βύρων Καβάλας
(578) Άρης Πηγών
(677) Ατρόμητος Χαλκερού
(708) ΓΑΣ Ηρακλείτσας (ΠΑΟΚ Mundialito)
(746) Φρίξος Ελευθερούπολης
(714) Μακεδονικός Αμισιανών
(721) Κεραυνός Ελευθερών
(723) Αθλητικός Σύλλογος Ορφανίου Φίλιπποι
(751) Θράκη Γραβούνας.