ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα: Ο «κενός» περιεχομένου φάκελος και η αυθαίρετη ερμηνεία του Νόμου από την ΕΕΑ

Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Μάκη Κεβρεκάκη για τα λάθη και τις παραλείψεις της ΠΑΕ στην αίτηση της στην Επιτροπή, αλλά και τα λάθη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα για δικαίωση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δηλώνει η πλευρά του Άλεξ Χαντιτάτζι, ύστερα από την απορριπτική απόφαση της ΕΕΑ. Ο νομικός εκπρόσωπος του Καναδοϊρανού επιχειρηματία Μάκης Κεβρεκάκης μιλώντας στο ALPHA Radio 88.6 αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν αλλά και… δεν έγιναν σ’ αυτή την προσπάθεια, από τις αρχές Αυγούστου έως και τώρα.

Αρχικά επισήμανε ότι «η Καβάλα αγωνιστικά «αρίστευσε» στο γήπεδο κατακτώντας τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Football League και απέκτησε το δικαίωμα να συμμετέχει στην παραπάνω κατηγορία. Αυτό το δικαίωμα υλοποιείται όταν η ομάδα κάνει αίτηση στην ΕΕΑ και προσκομίζει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και περιμένει να της χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League 2.

Όπως φάνηκε η Καβάλα σ’ αυτή την πορεία δεν απέκτησε ποτέ την ιδιότητα της ομάδας SL2. Είχε το δικαίωμα να συμμετέχει αλλά αυτό το δικαίωμα δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν κατέθεσε στην αρμόδια αρχή τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από το Νόμο. Της δόθηκε προθεσμία από την ΕΕΑ μέχρι τις 2/8 αλλά δεν κατατέθηκαν.

Την επόμενη ημέρα (3/8) η επιτροπή έβγαλε την απόφαση μη χορήγησης του πιστοποιητικού, γιατί ο φάκελος του ΑΟΚ ήταν κενός περιεχομένου όπως πληροφορηθήκαμε εγγράφως από τον πρόεδρο της Επιτροπής Νικόλαο Τζουλάκη»

«Κενός περιεχομένου» ο φάκελος που κατατέθηκε αρχικά στην ΕΕΑ»

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι στο έγγραφο που απέστειλε στην ΠΑΕ ΑΟΚ ο κ. Τζουλάκης στις 10/8 περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση αυτή του φακέλου, αφού όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «στην αίτηση δεν υπήρχε κανένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πλην 5 υπευθύνων δηλώσεων, σε φωτοτυπία, προσώπων που δεν προέκυψε (εξαιτίας ανυπαρξίας άλλων εγγράφων) ότι είχαν σχέση με την ΠΑΕ. Συνεπώς ο υποβληθείς φάκελος ήταν όχι απλώς ελλειπέστατος, αλλά κενός περιεχομένου και επομένως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το επιχείρημα της ΠΑΕ ΑΟΚ ότι υποβλήθηκε αίτηση με μέρος των δικαιολογητικών για προέλεγχο. Μετά τη διαπίστωση ότι ο φάκελος ήταν κενός, απεστάλη από την επιτροπή έγγραφο (με ημερομηνία 23/7) προκειμένου μέσα στην τασσόμενη προθεσμία (2/8) να προσκομισθεί το σύνολο των δικαιολογητικών.

Η ΠΑΕ ουδεμία ανταπόκριση επέδειξε, ουδέν έγγραφο προσκόμισε, ουδεμία διαφωνία σχετικά με την προθεσμία (2/8) εξέφρασε, την οποία άλλωστε είχε αποδεχτεί με την κατάθεση της αίτησης».

«Αυθαίρετη και λανθασμένη η ερμηνεία του νόμου από τον κ. Τζουλάκη»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα νομικά επιχειρήματα που υπάρχουν στο «στρατόπεδο» του ΑΟΚ, ο κ. Κεβρεκάκης είπε ότι «εμείς εξακολουθούμε να λέμε ότι η προθεσμία 2/8 για την προσκόμιση των δικαιολογητικών δεν είναι η ορθή. Εφ’ όσον η ομάδα προβιβάζεται σε μια νέα κατηγορία ο νέος είναι σαφέστατος και αναφέρει ότι τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και 30 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, άρα στις 22/8».

Στη συνέχεια σχολίασε το σκεπτικό του κ. Τζουλάκη, έτσι όπως προκύπτει από την επιστολή που απέστειλε στην ΠΑΕ ΑΟΚ στις 10/8, όπου αναφέρει ότι επειδή είχαμε αναδιάρθρωση της κατηγορίας και ότι όλες οι ομάδες της Football League προβιβάστηκε, αυτή η διάταξη δεν ισχύει, τονίζει ότι «εμείς από την πλευράς ρωτάμε, από ποια διάταξη νόμου προκύπτει αυτή η άποψη; Αν ο νομοθέτης ήθελε να μην ισχύσει φέτος το «30ημερο» θα τα έλεγε ρητά. Η ερμηνεία του Νόμου από τον πρόεδρο της ΕΕΑ είναι αυθαίρετη και λανθασμένη. Αν δίναμε το παρόν στη συνεδρίαση της Επιτροπής αυτά θα τα αναφέραμε. Ζητήσαμε να παραστούμε, αλλά μας περιφρόνησαν. Τα επιχειρήματα μας τα γράψαμε μεν, αλλά είναι άλλο ένα απλό έγγραφο και άλλο η ζωντανή νομική αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Το ξαναλέω δεν υπάρχει περίπτωση να μην ισχύει αυτή η διάταξη (για το 30ήμερο) εφόσον δεν προβλέπεται κάτι αντίθετο».

Επίσης αναφέρει ότι: «η ευκολία με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της ΠΑΕ, νομίζω ότι είναι προκλητική. Εδώ δεν πρόκειται για μια διαφορά δύο ιδιωτών, αλλά για ένα θέμα που αγγίζει την κοινωνία της Καβάλας. Αν τόσο εύκολα απορρίπτονται τέτοιες αιτήσεις, κάτι στραβό συμβαίνει… Έφτασαν στο σημείο, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, να καλούν ομάδες για να συμμετέχουν στη SL2. Αλήθεια μέσα σε ποιες προθεσμίες θα κινηθούν αυτές»;

«Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα…»

Τέλος αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα δήλωσε ότι «ο ερασιτέχνης ΑΟΚ έχει κάνει δήλωση για τη Γ’ Εθνική, για να αποκλειστεί η πιθανότητα η ομάδα να παίξει στο τοπικό. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να δικαιωθούμε, τώρα πλέον στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Αυτή διαδικασία όμως είναι χρονοβόρα. Το ενδεχόμενο αυτό ήταν απευκταίο από εμάς, αλλά πλέον είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε αν θέλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Εμείς αναγνωρίζουμε τα δικά μας τα λάθη σε ότι αφορά τα δικαιολογητικά, αλλά έχουμε το δικαίωμα να εφαρμοστεί ο Νόμος».