Ο Ιορδάνης Σερδερίδης στην (ελληνική) κορυφή του Rally Acropolis

Ο Καβαλιώτης οδηγός τερμάτισε στην 1η θέση ανάμεσα στους Έλληνες συμμετέχοντες στη μεγάλη διοργάνωση και στην 7η της γενικής βαθμολογίας

Στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων και στην έβδομη γενικής τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Ακρόπολις, τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλλυ.

Με το Skoda Fabia R5 στα χέρια του, ο οδηγός από την Καβάλα πέτυχε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του, καταφέρνοντας όχι μόνο να επιβιώσει στις απαιτητικές ειδικές του αγώνα, αλλά και να πετύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον πιο σημαντικό αγώνα της χώρας.

Γνωρίζοντας τις ειδικές διαδρομές της Κυριακής από τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Φθιώτιδος, ο Ιορδάνης Σερδερίδης οδήγησε με στόχο να διατηρήσει τη θέση του: «Οι δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές της Κυριακής δεν ήταν τόσο σκληρές όσο αυτές της δεύτερης ημέρας. Έχοντας πλασαριστεί ψηλά στην κατάταξη και όντας μέσα στους στόχους μας ήδη από το Σάββατο, έπρεπε να οδηγήσουμε συνετά ώστε να διατηρήσουμε τη θέση μας και να κρατήσουμε πίσω τους αντιπάλους μας.», ήταν τα λόγια του οδηγού, ο οποίος πρόσθεσε: «Εν τέλει τα καταφέραμε! Χάρη στις πολύτιμες συμβουλές και στην εμπειρία του συνοδηγού μου Fred Miclotte, εφαρμόσαμε σωστή στρατηγική και βγήκαμε αλώβητοι από τον αγώνα, στον οποίο αρκετά πληρώματα αντιμετώπισαν προβλήματα».

Στην τρίτη του συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις, ο Ιορδάνης Σερδερίδης πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τερματίσαμε πρώτοι μεταξύ των Ελλήνων και δώσαμε χαρά στους Έλληνες θεατές που βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές και μας χειροκροτούσαν σε κάθε πέρασμά μας. Πραγματικά τους ευχαριστώ γιατί μου έδιναν δύναμη να πιέσω όλο και περισσότερο. Ελπίζω να τους αποζημίωσα με το θέαμα που προσέφερα με το Skoda Fabia R5.», δήλωσε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Trophy.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης θα συμμετέχει σε δύο αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ σε Γερμανία και Αυστραλία με Ford Fiesta WRC της M-Sport τους επόμενους μήνες.

*** Φωτο Αρχείου