ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα: 1965: Τον… λόγο έχει το Διαιτητικό Δικαστήριο

Η ΕΙΜ απέρριψε την προσφυγή της ομάδας, όπως ακριβώς έγινε και με την περίπτωση της Ζακύνθου – Διαβάστε γιατί είπε «όχι» και πως θα κινηθεί απ’ εδώ και πέρα το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ

Στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ θα ζητήσει πλέον δικαίωση η ομάδα της Καβάλας, μετά την απόρριψη της προσφυγής που κατέθεσε στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ, το απόγευμα της Πέμπτης (4/11).

Στο Νομικό Επιτελείο της ΠΑΕ ΑΟΚ, δεν εξεπλάγησαν από την απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής, μιας και την ίδια αντίδραση είχε και στο αίτημα της Ζακύνθου πριν από λίγες ημέρες, η οποία έκανε ακριβώς το ίδιο αίτημα. Η θέση της ΕΙΜ ήταν και παρέμεινε ότι ο κανονισμός δεν επιτρέπει μεταγραφές ποδοσφαιριστών εκτός μεταγραφικής περιόδου, αν και στις δύο περιπτώσεις (Ζακύνθου και Καβάλας) της εξηγήθηκε ότι δεν πρόκειται για νέα δελτία αλλά για εγγραφές ποδοσφαιριστών χωρίς δελτία.

Όπως και να είχε όμως η ΕΙΜ δεν μπορούσε να είχε άλλη απόφαση με τη Ζάκυνθο και άλλη με την Καβάλα και πλέον τον… λόγο έχει το διαιτητικό δικαστήριο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο ΑΟΚ, κατέθεσε προσφυγή στο διαιτητικό ζητώντας παράλληλα η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει την Παρασκευή 5/11, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι θα συμβεί δεδομένου ότι πρόεδρος του οργάνου είναι Αρεοπαγίτης δικαστής. Αν δηλαδή έχει άλλες υποχρεώσεις δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρεθεί στην Παρασκευή στην ΕΠΟ για να προεδρεύσει του συγκεκριμένου δικαστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση η Καβάλα έχει καταθέσει αίτημα αναβολής του αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου το απόγευμα της Κυριακής 7/11, μιας και ακόμα και αν άκουγε το… «ναι» από την ΕΙΜ ή ακόμα – ακόμα αν το ακούσει από το Διαιτητικό, δεν είναι σε θέση να παρουσιαστεί στο γήπεδο από αγωνιστικής άποψης.7

Σε ότι αφορά τις ελπίδες για δικαίωση, απ’ την στιγμή που το Διαιτητικό δικαίωσε δύο φορές τη Ζάκυνθο, υποχρεώνοντας την ΕΠΟ να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα των μεταγραφών, στον ΑΟΚ είναι αισιόδοξοι ότι το ίδιο θα συμβεί και μ’ αυτούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νομικός εκπρόσωπος της Καβάλας στην Αθήνα Τάκης Μπαλτάκος, παρενέβη την Τετάρτη 3/11 στη συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη Ζάκυνθο τονίζοντας ότι «εκπροσωπώ την Καβάλα, η οποία έχει ταυτότητα νομικού λόγου με τη Ζάκυνθο. Της Καβάλας κρίνεται την Πέμπτη (04/11) και από την απόφασή θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα προσφύγουμε ή όχι. Δεν κάνουμε πρόσθετη παρέμβαση, αλλά σας ανακοινώνουμε την πρόθεση της Καβάλας να υποστηρίξει τις θέσεις της».