ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Όλα τα φώτα σε αθλητικό δικαστή και πειθαρχική επιτροπή

Η ομάδα δεν παρουσιάστηκε και στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσα και ελπίζει πλέον σε δικαστική διευθέτηση των προβλημάτων που προέκυψαν

Στον αθλητικό δικαστή και στην πειθαρχική επιτροπή της Super League 2 εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον ΑΟΚ σε ότι αφορά τους δύο αγώνες που δεν έδωσε για το πρωτάθλημα, εξ αιτίας του γνωστού προβλήματος με τα δελτία των ποδοσφαιριστών που δεν εκδόθηκαν από την ΕΠΟ. Στο στρατόπεδο της Καβάλας κάνουν ότι μπορούν προκειμένου, όχι μόνο να δώσουν τους αγώνες στους οποίους δεν «κατέβηκαν» στο γήπεδο, αλλά και να μπορέσουν να πιέσουν την Ομοσπονδία να τους εκδώσει τα 13 δελτία που βρίσκονται ήδη εκεί, για να αγωνιστεί την 3η αγωνιστική.

Όπως ήταν αναμενόμενο το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ανθή Καραγιάννη» η Καβάλα δεν παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τη διαιτητική τριάδα και την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία πήρε στα «χαρτιά» τη νίκη με 3-0. Ωστόσο η τύχη του εν λόγω αγώνα, αλλά και αυτού της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη θα κριθεί από την αθλητική δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι της πρεμιέρας, η υπόθεση συζητήθηκε την Παρασκευή 12/11 στον αθλητικό δικαστή, όπου εκεί ο νομικός εκπρόσωπος του ΑΟΚ Παναγιώτης Μπιλίρης παρουσίασε τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα για να συμμετέχει στους αγώνες (δελτία), αλλά και την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της ΕΕΑ που δεν έδωσε 2 φορές το πιστοποιητικό συμμετοχής και την 3η φορά το παραχώρησε, όπως και της Λίγκας που δεν συμπεριέλαβε την 1η φορά την ομάδα στην κλήρωση, τη 2η όμως την συμπεριέλαβε, χωρίς όμως να της δώσει το περιθώριο του χρόνου για να αποκτήσει δελτία. Από τη μεριά του ο δικηγόρος του Απόλλωνα Αργύρης Λίβας, χαρακτήρισε «εγκληματική αμέλεια» την συμπεριφορά της Καβάλας, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα της ΕΕΑ, που η ίδια εν τέλει αντιλήφθηκε ότι ήταν λάθος, ενώ έθεσε και οικονομικό θέμα για την πιθανότητα εκ νέου ορισμού του αγώνα, αφού η ομάδα του θα κληθεί εκ νέου να πληρώσει τα έξοδα.

Φοβούνται τα 15χρονα;

Η απάντηση που πήρε πάντως από την κ. Μπιλίρη ήταν ότι ο ΑΟΚ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα, στην περίπτωση που ο αθλ. δικαστής αποφασίσει να διεξαχθεί η αναμέτρηση, ενώ κατέληξε λέγοντας με νόημα ότι «τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Η Καβάλα στον πρώτο γύρο θα παίξει με 15χρονα. Δεν θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Φοβούνται τα 15χρονα;».

Οι δύο ομάδες θα καταθέσουν τη Δευτέρα 15/11 τα υπομνήματα τους στον αθλητικό δικαστή.