Αλεξάντερ Νούρι: Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας σπριντ

Οι δηλώσεις των προπονητών της Καβάλας και του Θεσπρωτού μετά το τέλος του αγώνα στο «Ανθή Καραγιάννη»

Στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα αλλά δεν τις αξιοποίησε στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Καβάλας, ενώ ο Χουάν Ρότσα εκτός από τον αγώνα αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΟΚ εις βάρος του.

«Είμαστε απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα, γιατί σήμερα ελέγχαμε το παιχνίδι, παίξαμε επιθετικά και ήμασταν δημιουργικοί. Μέτρησα τουλάχιστον 8 μεγάλες ευκαιρίες και είναι κάτι που θα πρέπει να αναλύσουμε διεξοδικά γιατί δεν πήραμε κάτι παραπάνω απ’ αυτό το παιχνίδι στο οποίο κυριαρχήσαμε. Όπως είπα ήταν σπουδαίες ευκαιρίες και θα πρέπει να δουλέψουμε για να τις αξιοποιούμε. Παράλληλα όμως θα πρέπει να «χτίσουμε» πάνω σ’ αυτές έτσι ώστε να πάρουν οι παίκτες περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Είναι σημαντικό να το πετύχουμε αυτό, γιατί απ’ την αρχή αυτής της προσπάθειας λέγαμε ότι πρόκειται για «μαραθώνιο» και όχι για αγώνα σπριντ. Έτσι λοιπόν όλοι οι μαραθώνιοι έχουν τα διανοητικά και σωματικά «πάνω και τα κάτω τους». Θα πρέπει όμως όλα αυτά να τα ξεπεράσουμε αν πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αν έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στις δυνατότητες μας, στο μυαλό και το σώμα μας.

Στο τέλος αυτής της προσπάθειας πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Χουάν Ρότσα: «Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο μας…»

«Το γήπεδο είχε πολύ νερό και έτσι το παιχνίδι πήγε σε μάχες σώμα με σώμα. Ο δικό μας ο στόχος είναι η παραμονή και η Καβαλα να συνέλθει από αυτό που έγινε το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι έτσι όπως ήταν ο αγωνιστικός χώρος, αν εμείς κάναμε επίθεση στο 2ο ημίχρονο στην εστία που έκανε επίθεση η Καβάλα, θα κερδίζαμε εμείς και μάλιστα με μεγάλο σκορ, γιατί στη δική μας πλευρά το γήπεδο ήταν γεμάτο νερό και δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Άσχετα από το παιχνίδι όμως, αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο μας και να έχουμε κόσμο στο γήπεδο, όπως σ’ αυτό που έπαιξα στην Καβάλα το 1980 που ήταν γεμάτο, δεν θα πρέπει να αφήνουμε παράγοντες ομάδων να κάνουν τσαμπουκάδες. Δεν το δέχομαι αυτό. Εμείς θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι έγινε και η Καβάλα έπαιξε χωρίς ομάδα στον 1ο γύρο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εμείς θα κάτσουμε να χάσουμε…».