ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Όνειρο ήταν και πάει… Ήττα-υποβιβασμός (2-1) στη Βέροια

Δεν τα κατάφερε στην έδρα του πρωταθλητή του ομίλου, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Στίκα

Την ήττα με 2-1 γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής (1/5) στη Βέροια η ομάδα της Καβάλας και έτσι το όνειρο της διεκδίκησης της σωτηρίας στη Super League 2 έσβησε! Το συγκρότημα του Παναγιώτη Διλμπέρη ήταν υποχρεωμένο να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης για να έχει ελπίδες να κάνει την υπέρβαση, αλλά δεν τα κατάφερε!

Μπορεί να ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη που έκανε στην εστία της Βέροιας, με τον Στίκα ωστόσο αυτό δεν έφτανε! Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του ημίωρου, δέχτηκε την ισοφάριση με απ’ ευθείας φάουλ, σε μια φάση όπου τίποτα δε λειτούργησε σωστά (αχρείαστο φάουλ, κακό τείχος, λάθος αντίδραση Κυρίτση) και στο 2ο μέρος ένα δεύτερο τέρμα σε φάση διαρκείας!

Ήταν φανερό ότι ήθελε αλλά δεν μπορούσε! Δεν είχε ενέργεια, δεν είχε δύναμη, γι’ αυτό και η μοναδική καλή στιγμή που δημιούργησε (εκτός από το γκολ) ήταν το δοκάρι του Καζαντζίδη στις καθυστερήσεις. Για το μόνο που μπορεί να «φωνάζει» είναι η φάση με το οφ-σαιντ του Σταμένκοβιτς (όταν το σκορ ήταν 0-1) που δεν ήταν, και απ’ εκεί και πέρα απολύτως τίποτα…

Δυστυχώς αυτή η τιτάνια προσπάθεια που ξεκίνησε μετά την 10η αγωνιστική, δεν είχε αίσιο αποτέλεσμα…

Φάσεις και γκολ

  • Μόλις στο 7ο λεπτό, ο ΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έμπερτ ο προωθημένος Στίκας με πλασέ κάνει το 0-1.
  • Στο 17’ ο Σταμένκοβιτς έβγαλε μόνο του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον Αμούρ, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
  • Η Βέροια ισοφάρισε (1-1) με απ’ ευθείας φάουλ του Κάτσε στο 28’, ύστερα από ένα εντελώς αχρείαστο φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής.
  • Στο 40’ ο Μπελεβώνης έκανε σέντρα από δεξιά και ο Σκόνδρας έδιωξε παρακινδυνευμένα σε κόρνερ. Η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το οριζόντιο.
  • Στο 49’ ο Παπαχρήστος έδωσε στον Πασσά, που σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά ο Κυρίτσης μπλόκαρε.
  • Στο 70’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παπαχρήστος μέσα από την περιοχή κάνει το 2-1 για τη Βέροια
  • Στις καθυστερήσεις ο Καζαντζίδης επιχείρησε δυνατό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Συνθέσεις

Βέροια (Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Μαραγκός, Ορφανίδης, Κάτσε (46’ Οικονόμου), Γαβριηλίδης (66’ Μπλέτσας), Γιακουμάκης, Κούατενγκ (35’ Πόζογλου), Πασάς (79’ Καπνίδης).

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Θωμαΐδης, Μπελεβώνης (71’ Γροσδάνης), Πανουργιάς (60’ Καραγιάννης), Έμπερτ, Σαμπανίδης (79’ Αλίμι), Σταμένκοβιτς, Αμούρ.