Παγκόσμιο Κύπελλο Parkour: Δεύτερος στον κόσμο ο Καβαλιώτης αθλητής Μίμης Θεοδωρίδης!

Μια ακόμη τεράστια επιτυχία για τον 21χρονο πρωταθλητή του parkour από την Καβάλα και συνεχίζει για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα-Οι πρώτες του δηλώσεις στο KAVALA POST λίγο μετά το τέλος του τελικού

Δεν έχει… ταβάνι ούτε το άθλημα, αλλά πολύ περισσότερο ο 21χρονος πρωταθλητής από την Καβάλα, Μίμης Θεοδωρίδης ο οποίος κάθε χρόνο ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα.

Αυτό αποδεικνύει και η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Parkour στο Montpellier στη Γαλλία, καθώς στον τελικό του αγωνίσματος freestyle το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 κατέκτησε τη 2η θέση, έχοντας παρακαταθήκη και την κορυφαία επίδοση του προκριματικού.

Ο 21χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 22 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, επίδοση η οποία του έδωσε τη 2η θέση πίσω από τον Σουηδό, Έλις Τόρχαλ (23,5 βαθμοί), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Ιταλός, Φάουστο Βικάρι (22 βαθμοί), τον οποίο ο Έλληνας εκπρόσωπος υποσκέλισε στην ισοβαθμία.

Για τον Μίμη η διοργάνωση στη Γαλλία αποτέλεσε την επίσημη πρεμιέρα του για το 2022, αλλά και την πρώτη εμφάνιση έπειτα από το επιτυχημένο ντεμπούτο του στον θεσμό, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας, όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο freestyle [διαβάστε εδώ].

«Λόγω μιας αλλαγής που έκανα στο πρόγραμμά μου και μιας κακής προσγείωσης δεν κατάφερα να βγω πρώτος, αλλά ήμουν πολύ κοντά», δήλωσε ο ίδιος στο KAVALA POST λίγο μετά το τέλος του τελικού και τις απονομές, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους τον στήριξαν και σε αυτό το αθλητικό ταξίδι.

Όσον αφορά το εξαιρετικό πλασάρισμα στον τελικό, το αφιερώνει ιδιαίτερα στην κοπέλα του τη Νένα για τη στήριξή της όλο το διάστημα των προπονήσεων μέχρι και το βάθρο των μεταλλίων.

Έχοντας έναν ταλαντούχο εκπρόσωπο, η Ελλάδα και η Καβάλα διαπρέπουν παγκοσμίως σε ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα (σ.σ.: Ο Μίμης πριν φύγει για τη Θεσσαλονίκη προπονούνταν στην παραλία της Καλαμίτσας και στο Φάληρο) και μάλιστα «παλεύοντας» με μεγάλα ταλέντα από όλο τον κόσμο και από χώρες που έχουν και καλύτερες προπονητικές υποδομές και διαφορετική κουλτούρα απέναντι στο parkour, το οποίο «δουλεύουν» εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Σταθόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Μίμη Θεοδωρίδη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Montpellier.

Από εμάς, ένα μεγάλο «μπράβο» στον «δικό μας» Μίμη. Και τα καλύτερα έρχονται

*Φωτογραφία: ego-gymnastics.gr