Θριάμβευσε η αθλήτρια του Καβαλιώτη προπονητή Γιάννη Τζανετάκη στον δυσκολότερο υπερμαραθώνιο του κόσμου

Ίσως η καλύτερη Ελληνίδα υπερμαραθωνοδρόμος, Γεωργία (Jo) Μαντά έγραψε ιστορία στο "The World’s Toughest Foot Race" Badwater135 που διεξήχθη στην Κοιλάδα του Θανάτου στη Βόρεια Αμερική

Τη 2η θέση στις γυναίκες και στη γενική κατάταξη με χρόνο 28:45:32 κατέκτησε ίσως η καλύτερη Ελληνίδα υπερμαραθωνοδρόμος, Γεωργία (Jo) Μαντά, αθλήτρια του Καβαλιώτη προπονητή, Γιάννη Τζανετάκη στον δυσκολότερο υπερμαραθώνιο του κόσμου “The World’s Toughest Foot Race” Badwater135 που διεξήχθη στην Κοιλάδα του Θανάτου στη Βόρεια Αμερική.

Ο υπερμαραθώνιος αγώνας Badwater 135, ξεκινά σε υψόμετρο 85 μέτρα κάτω από αυτό της επιφάνειας της θάλασσας (το χαμηλότερο υψόμετρο στη Βόρεια Αμερική) και μετά από 217 χλμ. στην Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley) στην έρημο Mojave με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου ολοκληρώνεται στο όρος Whitney σε υψόμετρο 2.530 μέτρα.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 12 Ιουλίου 2022 σε τρία κύματα, με τη Γεωργία (Jo) Μαντά να ξεκινά στο 3ο κύμα στις 23:00 (ώρα Καλιφόρνιας). Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε εξαιρετική διαχείριση του αγώνα, κερδίζοντας σταδιακά έδαφος, φτάνοντας τη 5η θέση γυναικών στο 59ο μίλι και 2η στο 122ο μίλι τερματίζοντας στη 2η θέση του βάθρου των γυναικών και στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Η επίδοσή της είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που τερμάτισαν το Badwater135. Οι υπόλοιποι είναι ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος, ο Μιχάλης Στύλλας και η Γεωργία Μήτσιου.

Σημειώνεται ότι το πλήρωμα υποστήριξης της αθλήτριας αποτελούνταν από τους Dean Karnazes, Tyler Nash, Rannelle McCoy και τον Γιάννη Τζανετάκη.

*Πηγή: super-fm.gr Photo credits: Takis Bafitis