Ποδόσφαιρο: Αναστολή πρωταθλημάτων, αν δε δοθεί (νέα) παράταση;

Οι ΕΠΣ της χώρας με την κάλυψη της ΕΠΟ, ετοιμάζονται να αναστείλουν τη διενέργεια των διοργανώσεων τους, αν δεν δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία ένταξης των σωματείων στο Αθλητικό Μητρώο

Ολομέτωπη αντεπίθεση ετοιμάζεται να εξαπολύσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκειμένου να εξασφαλίσει ακόμα μια παράταση στην προθεσμία ένταξης των σωματείων στο Αθλητικό Μητρώο και κατά συνέπεια να αποκτήσουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων στους οποίους ανήκουν!

Αυτό έκανε γνωστό, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Γιαρένης, ο οποίος προανήγγειλε την έντονη αντίδραση της ΕΠΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν όντως ισχύσει η διορία μέχρι το τέλος Ιουλίου, τότε οι τοπικές Ενώσεις ποδοσφαίρου, έχοντας την κάλυψη της Ομοσπονδίας τους θα αναστείλουν τη διενέργεια των πρωταθλημάτων!!!

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «η πρόταση μας είναι να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του νόμου και να μειωθεί η χαρτούρα. Αν δεν γίνει αυτό θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και θα οδηγηθούμε σε αναστολή πρωταθλημάτων. Θα πρέπει η κυβέρνηση ν’ αποφασίσει αν θέλει να μην υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Θα γίνουν κινήσεις άμεσα από την ομοσπονδία που θα κάνουν κρότο. Ας αναλάβουν την ευθύνη. Οι ενώσεις με την ασπίδα της ΕΠΟ θα οδηγηθούν στην αναστολή των πρωταθλημάτων. Έχουμε ενημερώσει του βουλευτές. Να αναλάβουν κι αυτοί δράση. Δεν είναι μόνο για δημόσιες σχέσεις και για βαπτίσια. Ενημέρωσα και τον υπουργό εσωτερικών κ. Βορίδη και μου είπε ότι υπάρχει αρνητική στάση από τον υφυπουργό (σ.σ. Αυγενάκη)».

Έρχεται σκληρή κόντρα ΕΠΟ – Υφυπουργείου Αθλητισμού

Υπενθυμίζεται ότι στις περισσότερες Ενώσεις ανά την Ελλάδα, το πρόβλημα με τον αριθμό των σωματείων που δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο είναι πολύ μεγάλο και συνεπώς δημιουργείται αντικειμενικό πρόβλημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Όμως ακόμα και μεγάλες ΕΠΣ όπου ο αριθμός των ομάδων που δεν έχουν πάρει την Αθλητική αναγνώριση είναι σχετικά μικρός, δεν είναι διατεθειμένες να τις αποκλείσουν από τις διοργανώσεις τους. Απ’ την άλλη όμως το Υφυπουργείο εμφανίζεται «σκληρό» και «άκαμπτο» σ’ αυτό το θέμα, γιατί θεωρεί ότι έδωσε πολλές παρατάσεις, γεγονός που… εκμεταλλεύονται πολλές ομάδες και Ενώσεις, ενώ θέλει κάποια στιγμή να κλείσει επιτέλους στο θέμα και να ξεκινήσει η νέα εποχή στον αθλητισμό της χώρας, με αναγνωρισμένα σωματεία που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας.

Η «κόντρα» που έρχεται ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την ΕΠΟ έρχεται και αναμένεται να είναι… σφοδρή.