Καλόν Γουίτλεϊ, ο Αμερικάνος της Καβάλας BC

O 24χρονος πλει μέικερ είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Georgia Southwestern και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός της χώρας του σε επαγγελματικό επίπεδο

Ο Καλόν Γουίτλεϊ (Kahlon Whitley) θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Αμερικάνος παίκτης της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Μπορεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 21/9 να μην είχε ανακοινωθεί η απόκτηση του από την Ένωση Καλαθοσφαίρισης, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα αποτελέσει τη νέα προσθήκη στο ρόστερ του συγκροτήματος του Νίκου Πενταζίδη. Ο νεαρός Αμερικάνος αναμενόταν στην Καβάλα το βράδυ της Τετάρτης (21/9) προκειμένου να ενσωματωθεί στην ομάδα και να ξεκινήσει προπονήσεις, περίπου 20 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Γουίτλεϊ είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Georgia Southwestern (NCAA2) και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός της χώρας του σε επαγγελματικό επίπεδο. Την περυσινή χρονιά ως τελειόφοιτος (Senior) αγωνιζόταν κατά μέσο όρο 32 λεπτά στους Hurricanes όπως είναι το προσωνύμιο της ομάδας, ενώ μετρούσε κατά μέσο όρο 7,9 πόντους (33% δίποντο, 36% τρίποντο) και 3,5 ασίστ ανά βραδιά! Ο ύψους 1,78 24χρονος αθλητής προορίζεται για να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας ως πλέι – μέικερ.

Ψάχνει «5αρι» στη διεθνή αγορά

Η Καβάλα δε θα σταματήσει την προσπάθεια ενίσχυση της μόνο με την συγκεκριμένη επιλογή. Βρίσκεται σε αναζήτηση κι ενός ψηλού (4αρι ή 5αρι) που μπορεί να μην είναι Αμερικάνος. Ήδη υπάρχουν επαφές με εκπροσώπους παικτών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις. Επίσης βρίσκεται σε αναζήτηση και ενός ακόμα Έλληνα παίκτη στις θέσεις 3 ή 4.

Τα φιλικά παιχνίδια

Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται κανονικά στο κλειστό της Καλαμίτσας, όχι όμως χωρίς προβλήματα! Υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί και γι’ αυτό τον λόγο δε θα γίνει φιλικό το Σάββατο 24/9, όπως ήταν στο πρόγραμμα. Η Καβάλα θα αναζητήσει φιλική αναμέτρηση με ομάδα Β’ Εθνικής, ύστερα από τους αγώνες κυπέλλου του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, ενώ για το μεθεπόμενο Σάββατο 1/10 έχει οριστεί φιλική αναμέτρηση με τον Λεύκιππο Ξάνθης.