«Χρυσός» ο Δημήτρης Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Parkour, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο «δικός μας» Μίμης Θεοδωρίδης

Ο Θεσσαλονικιός αθλητής χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Parkour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής-Ο τραυματισμός «κράτησε» στην19η θέση τον Μίμη

Η ελληνική σημαία ανέβηκε στον ψηλότερο ιστό στο Τόκιο, όπου ο Δημήτρης Κυρσανίδης πανηγύρισε τη μεγαλύτερη από όλες τις σπουδαίες διακρίσεις της καριέρας του, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Parkour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Παρότι προερχόταν από αγωνιστική απουσία ενός και πλέον έτους λόγω τραυματισμού, ο 27χρονος πρωταθλητής θριάμβευσε στο freestyle ανδρών στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Parkour με εκπληκτική εμφάνιση και με 26 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, μπροστά από τον Κινέζο Τενγκ Γκαοζένγκ (25,5 β.) και τον Ιταλό Ντάβιντε Ρίτσι (24,5 β.) οι οποίοι συμπλήρωσαν την τριάδα των νικητών.

Ο καταξιωμένος Θεσσαλονικιός αθλητής κέρδισε, εκτός των άλλων, την αναγνώριση των αντιπάλων του, οι οποίοι τον σήκωσαν στον αέρα αμέσως μετά την ανάδειξη της τελικής κατάταξης, σε μία σπουδαία επίδειξη αθλητικού πνεύματος.

Στον προκριματικό του freestyle, που είχε διεξαχθεί λίγες ώρες νωρίτερα, ο “DK” Κυρσανίδης είχε ξανά την κορυφαία επίδοση με 25,5 β., ενώ ο δεύτερος Έλληνας αθλητής, ο ανερχόμενος Καβαλιώτης Μίμης Θεοδωρίδης, δεν μπόρεσε να δείξει τον καλύτερο εαυτό του και να διεκδικήσει την είσοδο στην οκτάδα των φιναλίστ, τερματίζοντας 19ος με 20,5 β., εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Γ’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Parkour, Ειρήνη Μανδραβέλη και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήριά τους προς τον Δημήτρη Κυρσανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, καθώς και στον Μίμη Θεοδωρίδη για την προσπάθειά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο.

*Πηγή: ego-gymnastics.gr