Καβάλα BC: Σιωπηρή τιμωρία των διαιτητών του αγώνα με τον Κόροιβο

Με τις διαμαρτυρίες της ομάδας και το οπτικό υλικό η επιτροπή διαιτησίας διαπίστωσε την αδικία και απέκλεισε την τριάδα απ’ όλους τους αγώνες της επόμενης αγωνιστικής

Με την ελπίδα να μπει με το δεξί στο 2ο μισό του πρωταθλήματος και να πάρει τη 2η νίκη στο πρωτάθλημα της Elite League, θα υποδεχτεί το Σάββατο στο κλειστό της Καλαμίτσας το Αγρίνιο η Καβάλα BC. To συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη προέρχεται από την ήττα στο Μεσολόγγι την προηγούμενη εβδομάδα, όπου όμως παρά τις απουσίες είχε μια άκρως ισορροπημένη παρουσία σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του 2ου γύρου ο Νίκος Πενταζίδης θα έχει στη διάθεση του και τον Τζόνσον, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ήταν τραυματισμένος στον καρπό (ως αποτέλεσμα του «ξύλου» που έφαγε στο παιχνίδι με τον Κόροιβο) και δεύτερο επειδή δεν υπήρχαν λεπτά συμμετοχής διαθέσιμα για τους Αμερικάνους παίκτες της ομάδας. Επειδή η Ένωση έχει 2 τέτοιους αθλητές, υπάρχει χρονικό όριο αναφορικά με τη συμμετοχή τους. Στο τέλος του 1ου γύρου απέμεναν μόνο 15 λεπτά και χρησιμοποιήθηκαν για τον Γουέμπστερ, που όμως πραγματοποίησε το χειρότερο παιχνίδι  του μέχρι τώρα στην ομάδα. Στο 2ο γύρο το «κοντέρ»… μηδενίζει και έτσι ο Τζόνσον επιστρέφει στη δράση.

Νέο πρόσωπο ο Διονύσης Κριζέας

Επίσης οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της τον Διονύση Κριζέα (1,92 – 22 ετών) που πέρυσι αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική με τον Έσπερο Καλλιθέας, έχοντας 5,5 πόντους αλλά και 18 εύστοχα τρίποντα, με το σουτ του είναι το δυνατό του σημείο.

Δεν ορίστηκαν σε κανένα αγώνα…

Τέλος σε ότι αφορά τον απόηχο του αγώνα με τον Κόροιβο στην Καλαμίτσα και τις έντονες και άκρως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της Καβάλας για την κάκιστη διαιτησία (μάλιστα δημοσιοποιήθηκε και βίντεο με τα λάθη των διαιτητών), φαίνεται ότι η επιτροπή που ορίζει τους ρέφερι των αναμετρήσεων κατάλαβε τι έγινε στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Πως αλλιώς άραγε μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός ότι την επόμενη αγωνιστική του επίμαχου αγώνα (δηλαδή αυτή του περασμένου ΣΚ) κανένας από τους Ταρενίδη Κ., Μαραμή και Χατζημπαλίδη, δεν ορίστηκε σε παιχνίδια όχι μόνο Εθνικών κατηγοριών, αλλά ούτε σε τοπικά; Οι τιμωρίες των διαιτητών δεν ανακοινώνονται και είναι μυστικές, όμως εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει τι συμβαίνει βλέποντας τους πίνακες με τους ορισμούς τους στους αγώνες. Μπορεί το παιχνίδι να χάθηκε (άδικα), όμως ακόμα και έτσι οι παράγοντες της διαιτησίας διαπίστωσαν την αδικία εις βάρος της Καβάλας…