ΝΟΘΑ Καβάλας: Συμμετοχή για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Αλιείας

Όταν το χόμπι γίνεται άθλημα: Στην τελική φάση του Πρωταθλήματος ο ΝΟΘΑΚ η οποία θα διεξαχθεί στην Κατερίνη

Ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας από το 2023 έχει ενεργοποιήσει και πάλι το τμήμα της αθλητικής παράκτιας αλιείας. Η Καβάλα είναι μια πόλη που έχει εκατοντάδες ψαράδες και ο Όμιλος δίνει την ευκαιρία σε όλους που το αγαπούν, να ασχοληθούν σε αθλητικό πλέον επίπεδο.

Ο  ΝΟΘΑΚ και η πόλη της Καβάλας, συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Αλιείας της ΕΟΥΔΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας) με δύο συμμετοχές στην αντρική και γυναικεία κατηγορία.

Η αθλητική παράκτια αλιεία είναι ένα αγώνισμα που σκοπός της είναι, κάθε ψαράς να πιάσει όσα περισσότερα ψάρια μπορεί σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και φυσικά να ξαναπιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι 5 καλύτεροι αθλητές  του πρωταθλήματος αποτελούν την Εθνική Ομάδα παράκτιας αλιείας Ελλάδος.

Ο ΝΟΘΑΚ κατάφερε να διακριθεί στη Α φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην κατηγορία των γυναικών, λαμβάνοντας την 4η θέση με την Αναστασία Δεροχανεσιάν και την 27η θέση στη κατηγορία αντρών με τον Νίκο Ιώβη.

Ύστερα από τους 2 πρώτους αγώνες που έλαβαν χώρα στα Καμένα Βούρλα στο νομό Φθιώτιδας, ο ΝΟΘΑΚ θα ταξιδέψει στην Κατερίνη όπου και θα διεξαχθεί η τελική φάση του πρωταθλήματος στις 29-30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2023.

Το τμήμα αθλητικής παράκτιας αλιείας του ΝΟΘΑΚ έχει σκοπό να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια από ανθρώπους που αγαπάνε το χόμπι του ψαρέματος ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας.