ΕΠΣ Καβάλας: Και ο Θεαγένης «ανεβαίνει» στην Α’ κατηγορία

Η ομάδα της Θάσου προβιβάζεται στη θέση του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου και μάλιστα χωρίς αγώνα μπαράζ

Η οριστική απόφαση του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου να μην «κατεβεί» στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΚ, οδηγεί τον Θεαγένη στην μεγάλη τοπική κατηγορία της Θάσου. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του κάμπου του Νέστου πάλεψε προκειμένου να δημιουργήσει ένα σχήμα και να συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα, δεν τα κατάφερε και έτσι το συγκρότημα της Θάσου προβιβάζεται, ως ο πρώτος επιλαχών.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι σε περίπτωση που το Χρυσοχώρι δεν τα καταφέρει, θα υπήρχε αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον Θεαγένη και τα Αμισιανά, δεν επιβεβαιώθηκαν μιας και ο κανονισμός δεν επιτρέπει τέτοιου είδους αναμέτρηση ανάμεσα στον 2ο του ενός ομίλου και τον 3ο του άλλου! Αν για παράδειγμα οι Φίλιπποι δήλωσαν συμμετοχή στην Α’ και δεν προβιβαζόταν η Δόξα Αμυγδαλεώνα, τότε θα γινόταν μπαράζ μεταξύ των δύο δεύτερων των ομίλων της Β’ την περσινή χρονιά (Θεαγένης και Αμυγδαλεώνας).

Συνεπώς η ομάδα της Θάσου θα πρέπει να αλλάξει τον προγραμματισμό της προκειμένου να συμμετέχει στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών στην ΕΠΣΚ, όπως αναμένεται ότι θα είναι αυτό που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Το Super Cup επιστρέφει στις 16/9

Εν τω μεταξύ, ο θεσμός του Super Cup της ΕΠΣ Καβάλας επιστρέφει και αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις, σε έναν αγώνα ανάμεσα στον Πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας και τον Κυπελλούχο της ΕΠΣ Καβάλας. Ο τελικός του φετινού Super Cup θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, με την ώρα και το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα να γίνονται γνωστά τις προσεχείς ημέρες.

Το Super Cup της ΕΠΣ Καβάλας 2023-2024 θα διεκδικήσουν ο Ορφέας Ελευθερούπολης ως Πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας και ο Βύρωνας Καβάλας ως Κυπελλούχος της ΕΠΣ Καβάλας, σε έναν αγώνα που θα ανοίξει την αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.