7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δήμου Καβάλας: Τζάμπολ με 14 ομάδες και 220 αθλητές

Η αγωνιστική δράση ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τους πρώτους αγώνες της 1ης αγωνιστικής και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου με το Final 4

Ενας από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς αθλητικούς θεσμούς των τελευταίων ετών στον Δήμο Καβάλας ξεκινάει και φέτος την πορεία του. Πρόκειται για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ «Λευτέρης Γεωργακόπουλος» που θα διεξαχθεί για 7η χρονιά.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 14 ομάδες και οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα είναι περίπου 220! Η δράση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου, με 4 αγώνες στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα και μέχρι τα τέλη Μαΐου οπότε και προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διοργάνωση θα διεξαχθούν περί τους 100 αγώνες.

Ο ίδιος προγραμματισμός αναφέρει ότι οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν όλους τους αντιπάλους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ότι στην επόμενη φάση θα διοργανωθεί Final 8 με τις καλύτερες ομάδες, από το οποίο θα προκύψει το Final 4, απ’ όπου θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής της διοργάνωσης.

Φέτος μάλιστα, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα (και δεν υπάρξουν αναβολές και αλλαγές), είναι πολύ πιθανό μετά το τέλος της ημιτελικής φάσης (Final 8) και πριν τους τελικούς (Final 4) να διοργανωθεί και πάλι το All Star Game με τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος που θα προκύψουν από τη σχετική ψηφοφορία των ίδιων των αθλητών που θα συμμετέχουν σ’ αυτό.

Οι ομάδες που συμμετέχουν

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στη φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στην Καβάλα, μιας και το κλειστό του Αμυγδαλεώνα δεν είναι ακόμα (επίσημα) διαθέσιμο, είναι 14 εκ των οποίων κάποιες συμμετέχουν από την 1η χρονιά και κάποιες είναι νέες. Συγκεκριμένα θα πάρουν μέρος οι (με αλφαβητική σειρά) εξής: Αγρότες, Αστυνομία, Εκπαιδευτικοί, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Επιχειρηματίες, Λευκοσιδηρουργία, Λιμενικό, Λιπάσματα, Μασούτης, Μηχανικοί, Στρατιωτικοί, Υγειονομικοί, Φοροτεχνικοί, Coca Cola 3E.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 1ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου έχει ως εξής:

Σάββατο 4/11
Εκπαιδευτικοί – Ελεύθεροι Επαγγελματίες (19.00)
Λευκοσιδηρουργία –  Στρατιωτικοί (21.00)

Κυριακή 5/11
Λιπάσματα – Μασούτης
The Kopanoi (Φοροτεχνικοί) – Farmers BC