ΑΟ Καβάλα: Καλώς τα (και φέτος) τα παιδιά… 3-1

Ίδια… ταρίφα και φέτος στο γειτονικό ντέρμπι στο «Ανθή Καραγιάννη» με το «καραβάκι» να είναι σαφώς ανώτερο από τους φιλοξενούμενους

Οπως ακριβώς και πέρσι, έτσι και φέτος, η… ταρίφα στο ντέρμπι του ΑΟΚ με τη Δόξα Δράμας ήταν η ίδια. Το «καραβάκι» κέρδισε στο παραδοσιακό γειτονικό ντέρμπι με 3-1και συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής από τη θέση του πρωτοπόρου.

Το γκολ του Γκέκα στο 4ο λεπτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, μιας και οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα πλάνα τους και το παιχνίδι να «ανοίξει». Ο ΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο ημίωρο, ενώ έχασε και αρκετές ευκαιρίες. Στον αντίποδα η Δόξα δεν έδειξε απολύτως τίποτα στο 1ο μέρος, ενώ στο 2ο μέρος, εκτός από το γκολ με το οποίο μείωσαν σε 2-1 και μια ακόμα ευκαιρία, δεν απείλησαν την εστία του Αστρά. Εννοείται φυσικά ότι όπως… παραδοσιακά κάνουν, διαμαρτύρονται (και φέτος) για τη διαιτησία με τον γενικό αρχηγό τους Ευθυμιάδη (πρώην διαιτητής) να αποβάλλεται με 2 κίτρινες κάρτες!!!

Φάσεις και γκολ

– Στην 1η φάση του αγώνα, στο 4ο λεπτό, ο Χατζηκούτσης ανέτρεψε στην περιοχή τον Γκέκα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο επιθετικός του ΑΟΚ για να κάνει το 1-0!
– Στο 16’ αδύναμο σουτ του Μπρατσιάνη μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Αστράς.
– Μετά από κόρνερ του Καζαντζίδη στο 21’ ο Γκέκας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα από κοντά στην εστία, μιας και το σουτ αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς.
– Στο 28’ μετά από ατομική ενέργεια του Δημητριάδη, ο Αλτιντζής βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε με το πόδι.
– Στο 31’ γίνεται το 2-0 με τον Παπαδόπουλο, ύστερα από ωραία προσπάθεια του Γκέκα, που απέφυγε τον τερματοφύλακα και έδωσε την ασίστ.
– Στο 43’ σουτ του Γκέντζογλου έξω από την περιοχή, η μπάλα χτυπάει σε πόδι αμυντικού και φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
– Στο 54’ γύρισμα Παπαδόπουλου μέσα στην μικρή περιοχή, πλασέ του Γκέκα από κοντά και ενστικτώδης απόκρουση του Καραγιαννίδη σε κόρνερ.
– Στην πρώτη καλή ευκαιρία της Δόξας στο 57’ ο Χατζηδημητρίου έφυγε μόνος του από δεξιά, σέντραρε στον Μπρατσιάνη ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-1.
– Στο 62’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκέντζογλου από αριστερά, ο Τζελίδης έπιασε κεφαλιά που κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
– Μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα στο 64ο λεπτό, ύστερα από επέλαση του Καζαντζίδη από Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να πετύχει γκολ και στην επόμενη φάση ο Καρακώστας με κεφαλιά γράφει το 3-1.
– Στο 69’ κεφαλιά του Χατζηδημητρίου ο Αστράς απέκρουσε δύσκολα

Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Περδίκης, Σμίλτος, Γκέντζογλου, Δαλιανόπουλος (53’ Καρακώστας), Τζελίδης (85’ Γερονικολός), Γκέκας, Παπαδόπουλος (85’ Γιαγτζίδης), Αλντιντζής (74’ Χατζής).
Δόξα Δράμας: Καραγιαννίδης, Χατζηκούρτης, Παπαϊωάννου (78’ Ευθυμιάδης), Χατζηδημητρίου, Ρούτσης (46’ Οικονομίδης), Μπρατσιάνη (70’ Πιτσόλης), Θεοδοσιάδης, Μπλιός, Περσίδης, Κόντος (46’ Παπαδόπουλος), Ατανάσοφ (70’ Ιωάννου).