ΑΟ Καβάλα: «Περίπατος» το ντέρμπι στη Χρυσούπολη. 0-3 τον Νέστο

Επίδειξη δύναμης στην έδρα της ομάδας που ακολουθούσε στη 2η θέση της βαθμολογίας – Δύο γκολ ο Βασίλης Παπαδόπουλος και ένα ο Σαλπιγγίδης που επέστρεψε… δριμύτερος

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι στη Χρυσούπολη κόντρα στο Νέστο η ομάδα της Καβάλας. Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά πέρασε με εμφατικό τρόπο από την έδρα της ομάδας που τον ακολουθούσε στη 2η θέση της βαθμολογίας στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, επικρατώντας με 0-3 και ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο στον πίνακα!

Ο ΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις στημένες φάσεις στο 1ο μέρος, από τις οποίες πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 0-2 στο 1ο ημίχρονο και πλησίασε πολύ κοντά στο «τρίποντο». Από τη στιγμή που κατάφερε να ανταπεξέλθει επίσης αποτελεσματικά στην πίεση των γηπεδούχων στο τέλος του 1ου ημιχρόνου και στην αρχή της επανάληψης, ήρθε και το 3ο γκολ και όλα έγιναν πολύ εύκολα, για την κατάκτηση της έδρας όπου παραδοσιακά δυσκολευόταν να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τιμήθηκε η μνήμη του Ιορδάνη Αδαμάκη

Ιδιαίτερη στιγμή της αναμέτρησης ήταν η τιμή της διοίκησης του Νέστου Χρυσούπολης στην μνήμη του αδικοχαμένου, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, Ιορδάνη Αδαμάκη. Η τιμητική πλακέτα που παραδόθηκε στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή που διετέλεσε παίκτης και των δύο ομάδων «Ιορδάνης Αδαμάκης Νο 9. Η σκέψη και η αγάπη της ομάδας μας θα είναι πάντα μαζί σου! Σε ευχαριστούμε».

Γκολ και φάσεις

  • Η Καβάλα πήρε το προβάδισμα στο 22ο λεπτό με απ’ ευθείας φάουλ του Σαλπιγγίδη, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, με τον τερματοφύλακα του Νέστου να αιφνιδιάζεται.
  • Το 0-2 έγινε στο 40’ με σουτ του Παπαδόπουλου από κοντά ύστερα από «γέμισμα» στην περιοχή του Νέστου, από εκτέλεση φάουλ.
  • Ο Νέστος έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ στην αρχή του 2ου μέρους με τους Σιδηρόπουλο και Τανζού να μην μπορούν να κερδίσουν τον εξαιρετικό Αστρά.
  • Στο 58ο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό 0-3 με το 2ο γκολ του Βασίλη Παπαδόπουλου με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Τζελίδη.

Οι Συνθέσεις

Νέστος: Μούτσα, Πανταζής, Σιδηρόπουλος (82’ Μπατσαράς), Κοτταρίδης, Τανζού (57’ Μενίκου), Μυφτάρι (75’ Τορομανίδης) Γκατζολάρι, Ορφανίδης, Κουκόλης, Ράνος (75’ Μπαρέττας), Οκάν (57’Σέα)
Καβάλα: Αστράς, Δαλιανόπουλος (80’ Μπιμπισίδης), Περδίκης, Σμίλτος, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Γκέντσογλου, Τζελίδης, Σαλπιγγίδης (59’ Καρακώστας), Β. Παπαδόπουλος, Γκέκας (87’ Αλτιντζής)